Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ojeté aoto do 150000. Bazar ČR nebo Dovoz

Od: bohous23* odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer.
Chci si koupit své první auto. A chtěl bych požádat vás zkušenější o radu.
Jejasné , že za tu cenu bude vozidlo staršího data a bude mít něco najeto.
Co lze koupit za 150000,- moc nemám přehled.
Otázka zní? Kde auto koupit?
Máte někdo zkušenost z dovozem z ciziny? Mám tu možnost. Ale nevím nevím.
Požadavky
Nejsem moc náročný.
cena max 150000,- . Možná bych měl i na nové ale nemohu si to dovolit. Doba je zlá.
verze combi
palivo benzín výhledově předělám na lpg.
značku nevím. Ale stačila by mně škoda fabia kombi nebo octavia I.
Co nejlevnější náhradní díly.
použití běžný provoz, jízda do práce 50 - 100 km.

Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Bohouši šel bych asi do toho dovozu, ale žádná itálie, raději německo nebo rakousko. Auta mají v lepším technickém stavu než u nás souvisí to s kvalitou silnic a s tou německou náturou, že nejsou jako my shánět levnější díly a kde to jde točit to nebo nějak oje.at. Skus mrknout na stránky mobile.de je to i v češtině a uvidíš, ale nejlepší je to přes nějakého dobrého známého co tam jezdí a vyzná se v tom jak to funguje. Asi Tak

itan71*
hodnocení

0x

Octavia combi LPG někdo doporučuje ze zahraničí můj názor je lze koupit i u nás dobrý kus třeba po důchodci, to zřejmě nebude LPG ale jak píšete výhledově to překopete. Já před 4lety koupil po důchodci jsem 2 majitel a nadmíru spokojený. Hlavně aby to mělo např. poctivou servisku a poctivé km, spousta věcí se dá odhalit před koupí. Na zahraničí je dobré mít nějaký dobrý ověřený kontakty od známých kteří doporučí. Jed do zahraničí sám je dost ošemetné obzvlášť když se nevyznáte v autech.

jami*
hodnocení

0x

Osobně bych asi volil dovoz z ciziny, konkrétně Německo nebo Rakousko. Ale jedině s někým, kdo tomu opravdu rozumí, umí dobře německy a má i nějakou vyřídilku.

A myslím, že existuje spousta hezčích i "lepších" aut za tuhle cenu, než je octavia 1. generace. Fabii bych si koupil snad jedině kdybych dostal opravdu neodmítnutelnou nabídku :))

Auta o kterých bych (mít tuhle částku a shánět auto) uvažoval já a mezi kterými bych vybíral, by byla například: VW Golf a Passat, Seat Ibiza, Seat Leon, Renault Mégane, Renault Clio,... možná Ford Focus.

hodnocení

0x

Sel bych spis z nemecka dotahnute passat nebo golf , pak az oktavku. Dily cenove stejne. Ale pozor , uz nekteri se snazi i v nemecku stacet kilometry. A francouze bych nebral , prece jen ty dily jsou drazsi.

jj francouze nebrat.. a pokud je možnost tak dovezt.. oni tam už ty octavy pomalu hažou rovnou do šrotu tak to vyjde levněji určitě :)

erikch*

h0nza490-sorry,ale nedá mi nereagovat-díly na francouzká auta jsou dražší než na koncern VW...?!? Bože co to je za demagogii-už jsem párkrát dříve reagoval na podobné "zkazky",zatím bez reakce-ale nabízím srovnání "on-line"-vyber si srovnatelný model francouzké provenience se stejným(podobný rokem výroby a motorizací,segmentem) od VW -pak bys nemohl napsat takovou "kravinu"...Přežitek jak je Škodovka oproti ostatním "levná" končil počátkem koupě Škodovky koncernem(to se stalo už v roce 91)-nenápadně se to rovnalo a s příchodem Oktávie v roce 96 i dorovnalo-dnes jsou i vpředu(zatím ne vývojem,kvalitou a zpracováním),ale hlavně cenově...

nu*
hodnocení

0x

za 3 tisíce eur pořídíte v SRN jedničkovou fabii1se stavem tachometru 100 tisíc, bude jako nová

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]