Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyřadit shořelé vozidlo v polopřepisu?

Od: aligator299 odpovědí: 2 změna:

Dobrý večer.

Asi před 3 lety jsem koupil staré nepojizdné auto. Vozidlo bylo odhlášeno na mne ale já ho nestačil přihlásit. Při opravě shořelo i se všemi doklady. Pojištění jsem neplatil a ani zatím nepřišla žádná výzva ČKP. Rád bych ale polopřepis zrušil a vozidlo vyřadil z evidence, jenže na úřadě řekli že se musí nejprve vozidlo přihlásit a pak zrušit. Jenže jak ho přihlásím když ho nemám a tím pádem nelze evidenční kontrola? Kontakt na prodávájícího také nemám. Prosím o radu a děkuji.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

zevidovat lze i ohořelý vrak-stav vozidla není rozhodný...,větší problém ale bude TP-v tzv.polopřevodu nelze jakýkoli úkon realizivat-čili ani vyřadit...Nicméně ve chvíli požáru-byly přivolání hasiči-pokud ano,výžádejte si od nich potvrzení o zásahu a do budoucna kdyby cokoliv,s tímhle prokážete,že toho a toho dne tenhle a tenhle stroj shořel,nemohl být tudíž provozován,nelze cokoli zúřadovat(polopřevod)...atd.

oduc
hodnocení

0x

1) Pokuď vozidlo totálně shořelo, že prakticky poté neplnilo evidenční znaky, tak lze takové trvale vyřadit bez evidenční kontroly. Přesně dle zákona. Jen musíte toto úřadu prokázat. Nemůže Vás nutit dělat evideční kontrolu na neexistujícím vozidle.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]