Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda Fabia 1 - vystříkání dutin?

Od: zman* odpovědí: 6 změna:

Ahoj, chlapi,

jak je to s vystříkáním dutin a podvozku auta u Škoda Fabia 1.série a rok výroby 2005?

Ptal jsem se několika lidí, ale názory jsou různé. Někteří říkají, že si to samozřejmě mohu nechat udělat, ale docela dost lidí mi zase říká, že to ještě nikdy neviděli a ani neslyšeli, že by se to na Fábie dělalo.

Pomiňme, prosím, to, že než to auto pořádně zrezne, tak se dřív Fábie sama rozpadne :)

Ale jde mi spíš o to, že mi právě někteří chlapi tvrdili, že u těhle novějších aut se to většinou nedělá, protože již výrobce prý používá na spodek auta nějaký antikorozní nástřik už hned ve výrobě?

Auto je cca 7 let staré a když jsem se díval na spodek auta, tak asi tak polovina auta je bez tak zakrytovaná plasty. Jen ty prahy moc ne a ty většinou trpí nejvíce... Jestli to auto jezdilo už třeba 5 zim, tak ten spodek vypadá dost slušně.

Prosím, chápejte můj dotaz. Měl jsem před tím Felicii a ta už byla vystříkaná od původního majitele. Tady mi tvrdí, že u novějších Fabii se to většinou nedělá, protože by měli mít antikorozní nástřík.

Dík.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinhajek*
hodnocení

2x
Fábie má v dutinách za horka stříkaný vosk a pozinkovanou karosérii. Plácat tam něco dalšího je zbytečné.

hodnocení

0x

To se delalo u starsich aut bez ochrany. Tedka jsem neslysel ze by to nekdo u novejsich aut delal

erikch*

v dnešní době úspor je třeba pozink v řádech pomalu nanometrů,pak jde sice plastizol-jenže to je dvě tři sezony se solí,štěrkem apod,plasták se mechanicky naruší a už to jede...Čili pokud si chcete auto nechat-ošetření podvozku(dutiny jsou zbytečné) má smysl-něco jiného je třeba Švýcarsko a severské země,kde se nesmí solit-to pak máte desetileté auto ve stavu u nás pětiletého...

laybor*

viz erikch + první roky (2)se stříkalo do dutin nadměrné množství ochrany ,pak se začalo šetřit , ale dutiny v poho, u některých starších exemplářů je rez mezi blatníkem a př.dveřmi dole.Nástřikem spodku nic nepokazíte.

ar*
hodnocení

0x

Od výrobce tam antikorozní nástřik sice je, ale po 7 letech je už potřeba onovit, Ten není na furt. Většinou se doporučuje po 3-4 letech. Je jedno jestli je to Škoda a nebo jiná značka.

erikch*

are-Škodovka(nejen) konkrétně používala něco jako plastizol i na dutiny karoserie(jmenuje se to jinak,ale je to složením velmi podobné) a tenhle sajrajtík má násobně delší životnost než 3-4 roky(zdroje přímo tady z vrchlabské automobilky)-takže pokud nedojde k mechanickému narušení integrity(nehoda,svařování apod.) je origoš ošetření dostatečné a dlouhodobé...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]