Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prodej bez smlouvy a pojištění

Od: bennycz* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den před rokem jsem boural a prodal bmw na náhradní díly ,pán mi dal na ruku peníze a já mu předal klíčky vše bez smlouvy. na pojišťovnu jsem psal email že jsem auto boural a prodal tak tím vypovídám smlouvu č. xxxx a značky jsem dal do depozitu.Dnes mi přišel dopis od české kanceláře pojistitelů že dlužím 4000 za zákonný příspěvek .Co stím? a jak mám teď vozidlo odhlásit?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Dobrý den, beny.

BMW jste určitě prodal dle smlovy, jinak by to byla krádež. Měl jste do 10 dnů odhlásit na kupce a byl by pokoj. Značky do depozitu jste dal vy? Máte i techničák? Jaké ja datum dodání do depozita a oni chtějí za jaké období příspěvek...

Ozvetě se on line, najdeme řešení..

bennycz*
hodnocení

Dobrý den prodal jsem to auto bez smlouvy ,a značky jsem pak sám odnesl do depozitu ,vím že jsem udělal blbost ale byl jsem mladý a blbý,teď už bych to neudělal. co mám tedy teď udělat abych to auto teď mohl odepsat ze sebe? a napadlo mě že bych si zašel na magistrát jestli by mi nedali nějaké potvrzení že tam mám ty značky v depozitu a to bych pak poslal na pojišťovnu, šlo by to?

děkuji benny

Nelze prodat bez smlouvy. Určitě jste to prodal na smlouvu, třebaže ústní!

Když jste ho prodal, tak jak jste mohl dát značky do depozita?

Zkuste mě nalézt on line, páč si pletete pojmy..

ICQ 55180641, skype: milancukrar

nu*
hodnocení

2x

1.) pokud jde o definici "provozováno", je nutné prostudovat si řádně zákon číslo 168

2.) podle zákona číslo 168 o povinném ručení respektuje pojišťovna i ČKP změnu vlastnictví podle občanského či obchodního zákoníku ( proto MUSÍ akceptovat prodej vozidla, a neplatnost kupní - prodejní smlouvy by musel prohlásit SOUD...ne ČKP ani žádná firma či jiná agentura, kterou si najímá...) Akceptují se tedy SKUTEČNÁ vlastnická práva, ne poslední práva nahlášená do registru vozidel...ten vzniklající vztahy jen eviduje, ale nezaklád ani nemění

3.) podle zákona číslo 168 je povinnost dokládat či prokázat či vyvrátit tvrzení ČKP na tom, koho k tomu vyzve, tedy z jejího pohledu domnělého viníka - dlužníka

4.) Musíte zareagoat, a to tak, aby jste měl své reakce pod kontrolou...obávám se že i dopis s dodejkoui nebude stačit, prože u soudu bude právník ČKP tvrdit že nic takového co tvrdíte v dopise nebylo, i když míte dodejku, stejně to pořád není důkaz že jste ěnco dkoládal či nedokládal

5.) Jako jediné skutečně účinné řešení vidím napsat dva stejnopisy dopisu ČKP, ve kterém pečlivě bod po bodu vyvrátit tvrzení ČKP, obsažení v obsílce ( ty body které obsahuje jejich šablona a co v nich obeslaným klade za vinu všichni známe), na závěr uvést že jste vozidlo ve snmyslu zákona číslo 168 NEPROVOZOVAL, a pokud má ČKP důkazy o tom že opak je pravdou, vyzvěte jí aby Vám to prokázala, a to případně i u soudu...

6.) s Tímto dopisem jděte osobně do jjdi hpodatelny, jeden výtisk podejte a žádejte aby Vám na ten druhý potvrdili převzetí...samozuřžejmě se Vás budou snažit vyhodit, prot je dobré mít v záloze nějaké argumenty, nejlépe kameru TV Nova za zády, nebo alespoň účinně a přesvědčivě blafujte...

7.) Nejhorší ze všeho je skutečnost že většina lidí nedotahuje věco do konce, panikaří a nakonec spor prohraje, pokud ještě předtím nerezignuje...

8.) Nejhorší ze věšeho je neznalost zákonů, jejich nesprávný výklad, bohužel ČKP má organizační, materiální i personální vybavení k tomu, aby z lidí účinně tahala další a další peníze

9.) Pokud máte zdokumentovanou dopravní nehodu, poškození auta řešila pojišťovna, atd, je jasné že jste auto nemohl provozovat ve smyslu zákona číslo 168...

10.) nechápu Vaše další nesmyslné kroky - dávání značek do depozita a ponechání sebe v registru jako aktuálního provozovatele - majitele...

11.) Registr vozidle má jen deklaratorní charakter, registr i technický průkaz jako jeho papírová forma osvědčuje schválení vozidla, jeho technické údaje, údaje o provozovateli a vlasstníkovi, ale nezakládá ani neměšní vlastnická práva. ÚDaje v neěšm obsažené se považují za pravdivé, pokud se neprokáže opak.Tolik z judikátů NS.

Poslední judikát jednoho krajskoho soudu - "registr vozidel NENÍ kontinuální evidencí vlastnických vztahů...!"

doplněno 11.10.12 17:21:

doplňuji k bodům o prokazování - tím že prokazatelně zareagujete a budete mít o tom doklad, skutečný doklad, splnil jste co Vám zákon ukládá - reagujete do 30 dnů, protže pokud nezareagujete do 30 dnů podle zákona 168, může podnmikat ČKP další kroky...vy ale zareagujete, a teď je míč na straně ČKP...zda Vás dá k soudu, je jen otázkou, jak celou situaci vyhodnotí...

buss
hodnocení

0x

A proč takový postup? Ohledně výpovědi smlouvy je třeba si přečíst podmínky pojišťovny, zákon. Jak víme, jeho neznalost neomlouvá. a doplatí se na to. Předal... byla to smlouva per huba.

hodnocení

0x

Mno tím že máte zápis o tom že jste dal spz-rz do depozitu,máte záznam o neprovozování tudíž jaký doplatek? Cybu jste udělal,že jste na pojištovnu napsal výpověd s tím že jste auto prodal-měl jste jim napsat,doložit,že je dočasně vyřazeno!

Ofiko se PR neplatí př dočasném vyřazení (depozit) ,trvalé -ekolikvidace či zánik...) a za poslední-prodej.Takže bych jim zaslal kopii TP kde je že značky byly a jsou v depozitu a hotovo! Alespoň já to tak vidím.Pokud se pletu-nekamenujte,ale opravte!

doplněno 15.10.12 11:25:

Ještě doplněk-to že jste dal do depozitu máte přece na Technickém průkazu (teda pokud ho máte!)Viz obr.

Prodej bez smlouvy a pojištění

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]