Nejste přihlášen/a.
dobrý denm mám vuz z roku 1999 m dal jsem do motoru olej 15w 40
Dřžíve jsem pouzival 10 w 40
Mohu na 15 w 40 jezdit bezproblemu a strachu, ze se nic otoru nestane: dekuji
15W40, nebo 10W40 nic neřeší.
Pro motor Vašeho auta je mnohem důležitější jiný údaj, podle kterého si vyberete olej, Pro Renault třeba TOTAL
Důležitá je výkonová specifikace. např. ACEA A3/B4, API SM/CF
doplněno 10.10.12 20:27:A už vůbec nerozlišujte oleje na syntetiku 5W, polosyntetiku 10W, nebo dokonce minerál 15W.
To je omyl jako prase
10W může být stejná syntetika, jako 5W.
Ta čísla syntetičnost oleje nevyjadřují.
Taky mě to zarazilo, jednak jsem ještě neviděl thalii starší roku 200X a i podle wikipedie se Thalie vyrábí až od roku 2001.
Nevím proč se rozčilujete, když dejvy má absolutně pravdu že je důležitější specifikace oleje. O mýtusu syntetiky, si počtěte třeba tady.
Jen je pořeba znát o jakou motoruzaci vždy jde. Samotný typ vozu až tak moc neřekne a dva různé motory můžou mít od výrobce předepsanou jinou specifikaci oleje.
Jetě pro doplnění 1 generace Thalie se vyrábela od roku 1999 do 2008. Sorry,ale pletete se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.