Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
cca dva týdny mám nové auto (resp. ojeté). Chtěl bych se zeptat, jak řešit řpezutí, pokud nestihnu přezout do kocne října. Jak se pak dostanu do servisu, abych nedostal pokutu? Vždy jsem přezouval začátkem října, ale nyní to bohužel nestihnu, jelikož nyní jsem mimo.
gentlemane,
pokud budtete mít letní pneu, tak nejezděte na sníh, počkejte až ho odhrnou a nebo roztaje..
Nebo se postíte do právního boje, co je souvislá vrstva...
viz: autoweb.cz/...
doplněno 10.10.12 20:21:gumítku, pravidlo platí stále stejné... i to, že za značkou zimní výbava můžete jet s letní pneumatikou...
doplněno 10.10.12 21:24:gumítku, je to opradu tak, s letní pneu i za značku...
je to taková díra v zákoně...ale upřimně, je to jen pro pobavení, nikoliv že bych to doporučoval.
Jsem pro zimní pneumatiky, páč já si to vyzkoušel mnohokrát...
Pokud není nějaká změna v zákoně, tak se od listopadu do března může jezdit i na letních za podmínek, že nenapadne souvislá vrstva sněhu. Takže dostaneš se tam na letních bez obav a pokut.
doplněno 10.10.12 20:08: Milane, takže pořád platí to, co platilo loni o letních v zimně?
Díky. Za značkou zimní výbava na letních v období listopad - březen? To jako fakt? Myslel jsem, že na letních mohu víceméně po městě a mimo, kde tyhle značky nejsou a když napadne, tak nikam...
Jo, taky jsem pro zimní, ale když potřebuji udělat 10 km po městě, abych neco zařídil a nepadá sníh a ani není na vozovce, tak nevidím problém jet na letních a doufám, že to tak v zákoně zůstane. Minulý rok jse mi to docela hodilo. Čekala mě STK a já měl sjeté a staré letní a k tomu málo peněz, protože jsem utratil za součástky na opravu auta, abych TK udělal a tak jsem volil tehdy koupit nové letní s tím, že je více využiju, protože přes zimu jsem nechtěl moc jezdit (koroze,solení silnic,štěrk).
Teď prachy jsou, ale pořád je tu dilema, zda budu jezdit v chumelenici nebo dálkové trasy do hor. Většinou totiž přes zimu jezdím jen po městě, když je pěkně. Ale asi je už letos koupím, ať můžu jet na hory Fávem
lze vzhledem k akutálnímu počasí předpokládat
Jako bych to viděl, polidajt bude tvrdit že předpokládat lze, a dohadujte se s nim... Zlatý Německo - neni sníh a led, letní jsou OK a nazdar. Je sníh nebo led a jedeš po tom na letních - taky nazdar a není co řešit.
To Asd- ano dohadovat se lze ale je otázka za jakých podmínek.Něco jininého je když zastaví při cestě po městě nebo u nákupního centra v místě čí poblíž bydliště a něco jiného by mohlo být pokud bys byl třeba 100km od domova a třeba na Vysočině.Aspoň to tak vidím.A rpot letos nebudu ,jezdím jen v rámci města, dávát na zadek funglovky (ty mám na předku) a na zadek dám zimní gumy,které bych jinak vyhodil nebo omydlil v létě - jsou na hranici 4mm .
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.