Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ekologická daň 2009

Od: aa* odpovědí: 7 změna:

Přeji hezký večer,

obracím se na Vás s prosbou, daroval jsem svému synovci auto Š 120 na základě darovací smlouvy. Do konce roku jsem nestačil auto na něj přehlásit. Poraďte mi laskavě, jak při převodu postupovat, a jaké jsou potřeba k tomuto převodu doklady. Dále bych potřeboval vědět, kdo bude platit ekologickou daň na rok 2009, zda dárce, nebo obdarovaný a také povinné ručení za vozidlo

Děkuji za odpověď

Vycpálek Jaroslav

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

macka80*
hodnocení

0x
Sebou potřebujete velký tp. a darovací smlouvu která musí obsahovat rodné číslo,na úřadě vyplníte papír a je hotovo.Eko daň bude platit nový majitel při přepisu,a od té doby co jste sepsali smlouvu by jsi měl platit i povinné ručení

jabraka*
hodnocení

0x

Tu darovací smlouvu budete určitě potřebovat,ale tato transakce bude mít dvě části.

Za prvé je nutno auto odhlásit.Do TP se zapíše obdarovaný jako nový majitel.V té kupní,nebo darovací smlouvě rodné číslo být nemusí.To vše je zdarma.

Za druhé je nutno auto přihlásit na nového majitele,k tomu je třeba kromě té kupní smlouvy ještě potvrzení o zaplacení povinného ručení,poplatek 800 Kč za převod a evidenční technickou prohlídku-200.Kč a odevzdání starých evidenčních značek.Letos už také ekodaň podle typu vozidla .

JABRAKA

macka80*
Jabrako,on potřebuje to rodné číslo na odhlášků a je jedno zda bylo koupeno nebo darovano
jabraka*

Mack,nepotřebuje R.Č,předevčírem jsem odhlašoval Favorita.

JB

kutil1*
hodnocení

0x

Proč auto, které zůstává v rodině, chcete převádět a platit státu nehorázný poplatek za nic?

rumcajs*

Tak vám nevím jestli to je dobrý nápad auto má hodnotu max 5 tisíc a synovec zaplatí 10 tisíc ek.daň tato daň se platí při první registraci nebo při přeregistraci pokud auto nesplnuje emisní limity ale š-120 nesplnuje nic takže 10 tisíc,auto si ponechte jako majitel a synovec si může sjednat pojištěni na sebe.

hodnocení

0x

Pan Jaroslav něco tají, jinak by takto složitě nepostupoval.

r.č. je chráněný osobní údaj. Kdo tvrdí, že MUSÍ být, prosím, doložte to nějakým předpisem. Proč já bych měl někomu cizímu říkat své r.č.?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]