Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odhlaseni auta - je nutna kupni smlouva?

Od: smutnymotorista odpovědí: 11 změna:

Dobry den,

prisla mi vyzva od CKP na uhradu prispevku. Vozidlo jsem kupoval od pritelkyne na firmu, ale protoze je pritelkyne, smlouvu jsme ASI nedelali. Pouze ho odhlasila na firmu. To pak nejakou dobu stalo a pojistka na firmu se uzavrela az za mesic.

Auto ale ve firme nikdy fyzicky nefigurovalo, protoze jsem se rozhodl si ho nechat jako jednatel pro sebe... v uctu nikdy nebylo a ani nebylo dohlaseno. Ted jsem ho prodal - opet jako fyzicka osoba a prisla mi na firmu vyzva z CKP na uhradu.

Chci napsat, ze jsem jako firma auto nikdy nevlastnil. Projde to, kdyz je na firmu pouze odhlaseno? Je vubec mozne, aby vozidlo odhlasila pritelka bez smlouvy?

Nerad bych ji zatahl do problemu, ale vazne uz si nevzpominam, je to strasne dlouho a velky TP uz take nemam, abych se podival treba na datum.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

smutnymotorista
hodnocení

A jeste prosim jedna vec -

je problem, pokud vozidlo vlastni pan Vopicka, ale pojistka je uzavrena na firmu ZOO s.r.o. a plati ji pan Vopicka? Nebo to neni podstatne a je dulezite, ze vozidlo je pojistene? Aby mi pak CKP nenapsala, ze pan Vopicka nemel pojistene vozidlo, protoze firma ZOO neni vlastnikem vozidla.

Dekuji

hodnocení

0x

Smlouvu jste museli udělat určitě, třeba jen ústní. Jinak by to byla krádež. Je jedno kdo dal peníze, zdali vy nebo firma. Přítelkyně odhlásila vozidlo na Vás. Na to stačí jen vědět jméno, příjmení, bydliště a r.č.

Je třeba více informací na správnou radu.

doplněno 10.10.12 19:10:

můžeme to vyjasnit?

ICQ 55180641, skype: milancukrar

smutnymotorista
hodnocení

OK, diky za odpoved...

Rekneme ze jsem pan Vopicka a jsem jednatelem ZOO s.r.o. Pritelkyne - Vopice :)) odhlasila auto na ZOO s.r.o. Je tedy odhlasene na ZOO s.r.o. doted... ale nedohlasene... Ma uz jej davno uplne cizi clovek - je prodane.

Ale auto nebylo pojistene v dobe mezi prodejem od me pritelkyne na ZOO s.r.o. asi jeden mesic. Ten mesic uz si vyresim, to neni problem, ale problem je, ze ZOO s.r.o. nikdy nebylo faktickym majitelem. Protoze auto jsem si koupil nakonec ja, pan Vopicka.

Ale na urade je vedeno pod ZOO s.r.o. a stejne tak jsem uzavrel pojistku na ZOO s.r.o. ale do nakladu a do firmy jsem si auto nakonec nedal a provozoval ho ja sam - pan Vopicka.

Cili se ptam, potrebuji, aby vyzva za zakonny prispevek prisla pritelkyni a ne firme ZOO s.r.o., ktera vozidlo dle meho nevlastni ani nevlastnila a pokud ano, pak jeden jediny den. Pritelkyne uz CKP bud zaplati, nebo ji sdeli, komu vozidlo nakonec skutecne prodala, protoze ZOO ji auto jeste tyz den, kdy ho byla odhlasit vratila...

Dekuji za rady.

Petr

smutnymotorista
hodnocení

Jeste mne napada jedna vec - copak nemohla odhlasit vozidlo s tim, ze firma ZOO si auto koupi, jak prislibila, ale nakonec k podpisu smlouvy nedoslo? Je tato varianta mozna? Nebo jiz pri odhlaseni vozidla musi byt auto prodano? Pise se, ze odhlasujici ma uvest inicialy kupujicicho. Ale prodej muze probehnout az druhy den?

sdf

Asi takhle: pokud nebylo pojištěné a bylo provozované, tak ČKP bude vymáhat poplatek po tom kdo v té době byl majitel/provozovatel. Pokud to vymáhá po firmě a firma prokáže že majitel nebyla ona ale Vopičková, tak to ČKP začne vymáhat po Vopičkové. Odhlášení (zápis v registru) a majetkové polěry jsou dvě rozdílné věci, rozhoduje kupní smlouva a ta je jen ústní = bylo by to to trvrzení proti tvrzení a o tom kdo byl majitel/provozovatel by nejspíš nakonec musel rozhodnout soud (pravděpodobně by určil firmu)

buss
hodnocení

0x

Koupě a odhláška jsou dvě věci. Pojistit může babička.
Smlouvu jste udělali, byť ústní, jinak jste to ukradl? To jen tak si odhlásila auto na někoho? Od změny vlastníka jste měl pojistku hradit (nebo od doby, kdy jste se dohodli). Pytlíkování...

nu*
hodnocení

0x

bude dobré udělat si pořádek v hlavě...firma je právnická osoba, která podniká podle zákonů, vede účetnictví atd...zastuopuje jí statutární orgán - jednatel...

Pan Vopička je fyzická odoba, který může dlat co není zákonem zakázáno, a také musí dělat vše co zákon ukládá...

Pokud sem tedy jednatel firmy plete firmu, jejíž jménem jedná , a fyzickou osobu, i když je touto osobou on sám, měl by si ujasnit co vlastně chce...

To že auto koupil na firmu a nemá k tomu doklady pro úřetnictví je samozřejmě porušením zákona...to že dál prodal či daroval auto firmy bez doklaldů v účetnictví je dalším porušením zákona...dále porušil zákon tím že provozované auto nepojistil...

U ČKP budete jen těžko argumentovat tím, že jste jednatelem firnmy ,který neví co má ze zákona dělat...

Nechápu jak přihlásí na svém úřadu auto človek, který jej podle dokladu koupil od někoho, kdo nefiguruje v systému... zřejmě jej tako nebude na sebe přihlašovat a bude jezdit ve evidenčním stavu, v jakém auto je, a pak jej prodá dál...

doplněno 10.10.12 18:49:

Bylo by dobré mít na všechny úkony písemné kupní-prodejní smlouvy, z kámošky na firmu, z té obratem v ten symý den na Vopičku za tu samou cenu, a z Vopičky na nového majitele...ale to je jen nmlůj názor...pořádek dělá přátele, a když je v dokumentaci pořádek, vše se bez problémů prokazuje, a to i po letech...

smutnymotorista
hodnocení

Dobry vecer,

diky za odpoved... Vidite, na to jsem ani nepomyslel, ze bych defakto mel ve firme auto a nemel na to doklad... Ja bych ale nejradeji to auto na firmu vubec nezatahoval. Nepletu si samozrejme pojmy... jediny prusvih je, ze to auto bylo odhlaseno na s.r.o. i kdyz ho s.r.o. nakonec fyzicky nekoupilo. Proto jsem se ptal, zda je nejaky problem, ze i pojistka byla sjednana jmenem s.r.o., ale jak pise vyse kdosi, pojistku muze sjednat i babicka.

Dotaz tedy zni, zda hrozi kamosce nejaky postih za to, ze odhlasila vozidlo na firmu, ktera ho mela koupit a ta ho nasledne nekoupila. O postih firmy se nebojim, vzdyt preci, takhle si muze auto na koho chce odhlasit kdo chce... dulezite je, na koho je prihlaseno a to auto prihlasene nebylo.

Vztah Kamoska - Vopicka uz si osefuju, ale nechci, aby kvuli te odhlasce na defakto nekupce mela kamoska problemy. Domnivam se, ze to by musel resit registr a prislusny urad, nikoliv CKP, o kterou se v tuto chvili jedna.

smutnymotorista
hodnocení

Jeste k te pojistce - mohu si preci sjednat ruceni na auto, ktere jedu koupit abych pokud ho koupim, s nim mohl odjet... Na zaklade inicialu ktere mi prodejce zasle... Takze z toho si tezkou hlavu nedelam. Zbyva jen vyresit tu odhlasku... Cili napsat CKP, ze firma ZOO s.r.o. nikdy nebyla vlastnikem vozidla?

Myslite, ze to ukonci a oslovi kamosku, ktera je dalsi v poradi v registru, nebo firmu ZOO pozenou k soudu?

kamarádka vozidlo odhlásila a nehrozí jí zpětně žádná sankce. Můžete poslat čkp, že sro nevlastnila auto,

musí oslovit dalšího, páč k soudu nelze jít s tím, že se neví kdo je viník...

nu*
hodnocení

0x

v podstatě o nic nejde, nebýt tam nějaké doby kdy auto nebylo pojištěno...z prodeje může sejít, a to nezávisle na evidenčním úkonu, lidé často provedou odhlášku před prodejem a pak kupec uto nechce...prodá se to dál...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]