Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřebuji poradit.Vzhledem k tomu že nemohu najít práci jsem dnes byl na ÚP kde jsem se zeptal na možnost získání řidičského oprávnění na skupinu C.Skupiny B již mám.
Bylo mi sděleno že mi ÚP buď zaplatí :1.)jen řidičské oprávnění, a profesní průkaz NE.
Nebo 2.)druhá možnost zaplatí mi profesní průkaz, ale skupinu C si musím uhradit sám.
Příslib zaměstnání problém není, to bych vyřešil. Zjistil jsem si kolik u skupiny C stojí řidičské oprávění a to konkrétně 17.tisíc.
Chci se zeptat kolik stojí profesní průkaz u skupiny C.
Momentálně nedisponuji dostatečnými prostředky, takže uvažuji spíše že si nechám udělat C a profesní průkaz si zaplatím.
Jde mi o cenu profesního průkazu.Poraďte mi prosím jakou možnost byjste si vybral(a).
Jsem bez práce, a půjčovat se se mi moc nechce,
Poté mně zajímá je eventuelně možné že v dnešní době za Vás zaměstnavatel uhradí profesní průkaz?
Omlouvám se ale v tomto oboru jsem laik a sháním nejschůdnější řešení.
Děkuji za názory.
loisi,
osobně bych se šel zeptat do autoškoly, aby mě udělali kalkulaci. Páč u Vás to je jiné nežli zde. Dále ne vždy je třeba na řízení profesní průkaz. Nevím kde chcete jezdit, ale ujiš´tuji Vás, že ne každý kdo řídí "C"musí mít profesák::
Takže já bych šel na úřad pro řidičák. pak bych si našel ježdění bez profesáku a pak teprva profesák...
(kdo zaplatí lékaře?)
neomlouvejte se, ale klaďte dále otázky, od toho je zde poradna..
doplněno 10.10.12 21:32:cena je různá...
Milane,pokud se tazatel chce zaměstnat jako řidič nákladního vozidla,profesák potřebovat bude a to i v případě,že by jezdil jen v areálu nějakého podniku.Jen v případě,že si povezu materiál na stavbu a pod.profesák nepotřebuji.A nepotřebuji ji ho ani v případě,že jsem cizinec,nebo jezdím jen v cizině.
profesak si zaplatis? vis o cem mluvis? hochu vis o cem mluvis a co si vypustil? na ridickach nemas,ale 2x tolik budes met? kd ena to vydelas? kdyz te nikde nezamestnaji zaprve bez praxe zadruhe bez profesaku! Resil sme to s pracakem rok a nezaplatili mi ani no ani na zvolenou rekvalifikaci,protoze o to ma zajemd alsich 400 lidi a ti pry maji zkusenosti a vek.
tyhle sluzby se uctuji pracaku bez DPH takze na svoje triko kdyz nebudete skupina muzes za profesak zaplatit od 30-80 tis dle stesti.
blbost ta cena je přemrštená, a řidiče bez praxe bych ti dohodil hned stačí kontaktovat určité firmy a ne přes uřad rpace nebo na inzráty v inzercích protože tam je jasné že si dají podmínku praxe ale to je jedn proto že řidiču je hodne a nestíhaly by odpovidat na všem, stačí zavolat a říct tak a tak a je to
Může mi někdo vysvětlit, co je to za zlodějnu ten "profesní průkaz"? Kdo to vymyslel a odsouhlasil? A potřebuji ten porfesák, když si koupím starou Pragu V3S a budu si vozit z lesa dříví?
Blbost Pánové neplatí pravidlo že orofesák je dražšší než skupina C ano je ale jen pokud to platí firma nebo v tomto případě uřad práce.. ale pokud by jsi nechal zaplatit skupinu C v mím případě to dělalo letos na jaře od školy 16 tisíc KČ to zaplatila škola, a i kdyby jsem si to platil sám stalo by mě to taky tak, a profesák? jak koho kdo ukecá nebo jak udělá dojem, nam nabízel za 15 tisic, sám od sebe nakonec jsme skončili u 11 tisici a za ušetřené penízky ještě budu dělat psychotesty, ale moc s emi do nich nechce ovšem jak říkam to osobně sám od sebe když človek jde tak ty ceny nejsou astronomicky al epokud tam šli chlapy známi kteří chtěly dělat autobusáci tak si učtoval 30 tisic pak tam byly nějaký kamionáci 25 cena není vžádném případě jednotná
proto se leckdy dává rozmezí 10 ´- 45 tisic pač je pravda že v tomdle rozmezí se to pohybuje, ale vetšinou to říka ten kdo tvrdí to co jedna paní povídala
a to se vám ještě přiznám že já patřím ještě do rozšířeného školení takže 280 hodin a jak říkam komu osoběn co sniži cenu druhýmu kterýmu to platí firma zase natáhne on o prachy nepřijde, jen zaleží na tom kdo má hlavu a nechce z lidí tahat peníze a radši o to víc vytahne s firmy... na hodiny školení chodím jednou tejdne na 8 hodin už dva měsíce a měsíc je ještě před námi pak teprve na zkoušky.. jinak školení všech tech hodin se nikdy nikde nedelá pa by se človek nedoplatitl vubec
Nicmene nelze nikde jezdit bez profesáku s vozidlem nad 3,5 tuny pokud za to dostáváš finanční odmenu
zkrátka Cena se odvidji od kraje,okresu a vubec na charakteru učitele proto i já jezdim na profesák na konec druhýho okresu
pořád se to vyplátí
popřípadě najít v praze kam chodi hodne žadatalu timpádem dělaji menší ceny
rapide, souhlas, nelze jezdit bez profesaku pokud za to dostavas financni odmenu. Ale aloisb si klidne drivi muze dovezt treba s kamionem, protoze ho to nezivi, protoze si rizenim "cecka" nevydelava...
ano to muže tomu nikdo naštstí nebráni i když kamarád se sk.c jezdi pro kámoše který mu zato platí nebo nejakejm znamim takle na stavbu takže za to prachy dostává ale neoficiálně pač by jinak nemohl
Toníku, netrap se. Není potřeba vždy profesní průkaz, to se týká jen (obecně) řidičů z povolání. Dokonce i zde jsou i vyjímky. Příklad zámečnictví, mají Liazku a k tomu nepotřebuje svářeč profesák!
Kdo to vymyslel? Jmeno nevím, ale je to celoevropské, aby bylo jisté, že kdo jede ze Španělska do Čech a naopak, veděl vše co má vědět...
Už chápeš že to není zlodějina, ale další vzdělání řidičů!
co dál není jasné, klidně se ptej. Toníku přeji klídek a pohodu.
Milane,není mi jasné o jakém vzdělávání řidičů píšeš,pokud to nemyslíš ironicky.
1) Řidič profesionál si musí každoročně povinně odsedět určitý počet hodin na školení,kde se stejně nic nového nedozví.
2)Tato školení byla povinná i v době,kdy o profesních průkazech se nikomu sni nesnilo.
3)Získání profesáku ještě z nikoho neudělalo lepšího řidiče.
4)Na povinnosti mít profesní průkaz profitují jen lékaři a autoškoly.
5)Profesní průkaz je povinný jen v ČR,přičemž cizinec může jezdit i tuzemské firmy (např.ČSAD) bez profesního průkazu.
Já osobně jsem jel s kamarádem kamionem do Anglie a protože po odchodu do důchodu jsem si jej nechal propadnout,sedl jsem si bez obav za volant až v Německu.
Tvrdím,na rozdíl od Tebe,že nutnost vlastnit profesní průkaz je jen dílem skupiny lobbistů tudíž česky řečeno,je to zlodějna.Možná,že přijde doba,že na každý výuční list bude potřeba obdoby profesáku.To záleží na zlodějích(omlouvám se ,chtěl jsem napsat lobbistech).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.