Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nedodržení smlouvy

Od: grufi odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, mám dotaz. Dne 14.7. jsem prodala auto, podepsali jsme s kupujícím kupní smlouvu (jen mezi s sebou, bez ověřených podpisů), kde byli domluveny 3 splátky ve výši 1000 Kč. Avšak kupující do dnešního dne nezplatili vůbec nic, nemůžu ho nikde sehnat, telefon nedostupný. Velký techničák mám u sebe já, malý dostal on s autem. Prosím o radu, co mám dělat, abych se alespon zbavila auta. Jde nějak odhlásit, když nemám ani SPZ?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Vezmete kupní smlouvu, techničák, občanku, 100Kč na malý techničák, vyplněnou žádost a dojdete na evidenci vozidel.

Na změnu majitele nepotřebujete značky ani nic jiného. Na úřadě jim sdělíte, že jste malý techničák někam založila, oni udělají duplikát. V některých městech nechtějí ani malý techničák.

Co dál není jasné?

nu*
hodnocení

0x

do 10 dnů jste měla evidenční úkon provést, ale nevadí, uděláte to teď...velký TP mu pak pošlete na jeho adesu ze smlouvy, kopiiu TP plus smlouuv pečlivě uschovejte

grufi
hodnocení

Ono jsme právě měli ve smlouvě zakotveno, že auto na něj přehlásím až po splacení celé částky, proto jsem to ještě neudělala. Už jsem se smířila s tím, že ty peníze od něj asi neuvidím, tak chci alespoň předejít nějakým dalším problémům. Také měl založit nové povinné ručení, jelikož moje staré den po prodeji skončilo, což do dnešního dne také neučinil, takže čekám další problémy ještě od ČKP, ale dle toho, co jsem tu vyčetla, tak čistě teoreticky, by měli vzít v potaz, že auto bylo prodáno nebo budou brát v potaz, až datum, kdy auto převedu?

Dobrý večer,

rozhodující je datum prodeje,které jste si napsali do smlouvy.Já navíc ještě do kupní smlouvy výslovně píšu,že kupující si je vědom,že dnem prodeje končí zároveň pov. ručení a kupující tedy musí ihned uzavřít novou.Jinak by s tím neměl být problém,leasingová společnost je taky vlastníkem auta až do jeho úplného zaplacení.Někdo Vám zde radil nechat si vystavit duplikát malého TP,ale podle mne je to riziko,neboť kupující má v ruce ten původní a pokud by ho zastavila policejní hlídka,může z toho být problém...

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Já bych to řešil následovně.Vzal bych velký techničák a na úřadě bych na základě kupní smlouvy požádal o převod na nového majitele.Vozidlo se tak dostane do tzv.polopřevodu.Dnem přepsání bych zrušil povinné ručení.Tyto skutečnosti bych oznámil novému nabyvateli(doporučeným dopisem,kopii uložit) s tím,že automobil je nepojištěný a že mu hrozí sankce ze strany ČKP.Protože tímto úkonem splníte vše,co po Vás vyžaduje zákon,nemusíte mít obavu z nějakých sankcí ze strany kohokoliv.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]