Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak nastartovat škodovku?

Od: shademan odpovědí: 13 změna:
zdravím,jak mam nastartovat rano škodarnu,mam obavy že v tom mrazu nepujde nastartovat:(

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Mě se zdá, že se ti to pořád uchlastává. Typuji ten jehlový ventil. Konečně s tím něco udělej, jinak se problémy nespraví.

doplněno 10.10.12 18:30:

Ladaadal: Taky mi to tak připadá dle toho, jak tu byly položeny dotazy během měsíce. Ten karbec by chtěl repasi, ale to se u kompem nedělá *smich*

ladaadal*

Gumidek, mě se spíš zdá, že tazatel pořád sedí u kompu a píše dotazy, ale ještě se nezvedl, aby některou z odpovědí vyzkoušel. Počítám, že tu tvoji nechá až nakonec, neb bude nejsložitější *smich*

doplněno 10.10.12 18:46:

Gumidek: sám bych to nenapsal líp*palec*

hodnocení

0x

O jakým mrazu to PB mluvíte?U nás jsou 2 st.Já kdysi startovala škodovku-favorita při -28 st.a na po 4 otočení chytla,je třeba mít dobrou baterku! Větší problém býval se dostat vůbec do auta,když zamrzly zámky! Ani spreye a nahřívání klíčů kolikrát nepomohly a párkrát jsem lezla dovnitř zadníma dveřma,ty se ku podivu otevřít po malé námaze daly spíše,než ty boční.

doplněno 10.10.12 01:32:

*smich**smich*:D

shademan
hodnocení

kolem nuly už mam problem...

ladaadal*
hodnocení

0x

A z čeho ty obavy vyplývají? Je-li OK, tak nevím, proč by nenastartovala. Myslíš, že dřív mrazy nebyly?

shademan
hodnocení

nemužu nastartovat,trochu mrazík a jeto v pytli:(
ladaadal*

Na to lze odpovědět: dej si to dohromady a nebudeš mít problém. Různých rad jsi tady už dostal dost, ale zdá se mi, že jsi ještě žádnou neaplikoval. To si myslíš, že budeme ráno vstávat a roztláčet tě, nebo přijedeme se startovacíma kabelama?

nemec*
hodnocení

0x

proč se tady ptáš neustále dokolečka na to samý?

buď se Ti to na startování ulejvá, nebo je to naopak chudý. nenapíšeš co už jsi zkoušel co ne..tohle jsou dotazy k ničemu a nikam se v problému neposuneš.

doplněno 10.10.12 07:46:

a směs je jen jedna z možností, zapalování nemám páru jak se projevuje, že by už při takovým mrazejčku namrzala případná voda v palivový cestě se mi nechce věřit.

za sebe jak už jsem psal minule - akcelerační pumpičkou pomocí plynovýho pedálu třikrát prudce sešlápnout a pak na sytič už bez plynu startovat.

tak je dobré před tim napumpovat pumpičkou jinak přesně jak je psano vyše a chytne to vždy..

hodnocení

0x

shademane,

je třeba seřídit trošku vozidlo, pak sdělit, zdali nejde nastartovat kvůli tomu, že netočí baterka nebo točí a nechce chytnout?

slabá baterka, starý starter, neseřízeno zapalování, a mnoho dalších drobností.

Slušná škodovka startuje i při -20°C.

hodnocení

0x

Překontroluj si, zdali Ti nevzniká v nádrži podtlak! To poznáš, když povolíš víčko nádrže a vzduch jde dovnitř! Pak máš ucpané odvzdušnění nádrže. Jinak je dobré ručním čerpadlem načerpat benzin, až páčka neklade odpor. Pak by měla mašina na sytič chytit.

doplněno 10.10.12 13:14:

Předpokládám, že škodárnou myslíš Š 120.

hodnocení

0x

Normálně otevřeš dveře,sedneš za volant zastrčíš klíč do zapalování,vatáhneš "cucák a otočíš klíčem.nevím jak tisícovky,ale 100-120 pokud bolo vše ok tak chytali i v extrémních mrazech,alespoň moje nebožka 105 s motorem ze škody 100!

hhh*
hodnocení

0x

Podminky:

dobry aku, serizeny karbec, fungujici svicky, serizeny odtrh a predstih, serizene vule ventilu.

Pak to musi klapnout i v tech zitrejsich "mrazech". Pokud odlozis udrzbu na dobu kdy bude opravdu mrznout, jen zabrecis a pujdes pesky. Tezko se serizuje odtrh treba v 10-tistupnovych mrazech...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]