Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mam dotaz vlastním Škoda felicia a když potřebuji neco nekam převíst nebo tak tak si vetšinou pujčuju od známích vozík jenomže je problem v tom že oni maji takový ty podomácku vyrobené a v technickým prukazu maji cca 300 kg nosnost a já vetšinou přetežuji protože vozim naklady kolem 600 kg což nemam s toho radost (bojim se o poškození), vím že by to bejt nemelo u feldy mam napsano 400 kg nebržděný a 900 kg brždený příves, tedka konečně si scháním svuj příves ale je o celkové hmotnosti 750 KG a je nebrždený nosnost 596 kg to znamená 750-596=154 to znamená že samotný příves váží 154 kg a když v techničáku od auta mam nebrždený 400 kg tak když vezmu 400-154=246 takže když to schrnu tak na tento vozík by jsem mohl naložit 246 KG aby jsem se vešel do maximálni hmotnosti nebrždeného přívesu 400 kg jak mam v technickým prukazu počítám dobře a s mím legálně takto jezdit? nebo se to zkrátka bere tak co ej v techničáku přívese tj 750 kg tím pádem už to nesmí být za feldou zapojené?
jedná se o tento příves: privesne-voziky.cz/...
za Feldou nesmíte táhnout více jak 400Kg.
už jste slyšel, že by někoho zvážili? Vozík musí konstrukčně vydržet 6ti násobek povoleného zatížení..
doplněno 10.10.12 08:14:Vozík je konstručně vymyšlen na větší zatížení, nežli je schválen. Ale to je s každým vozidlem. Nelze přeci vymyslet vozík na 600kg, který se při 700kg rozpadne...
Uvědomte si, že vozidlo musí zvládnout i kritické situace, kde se silně mění váhové limity. Odborně Vám to vysvětlí konstruktér vozidel, detaily jsem již zapomněl...
mohu za feldou tahnout brždený 900 KG TAKLE TO STOJI V TECHNIČÁKU.. no neviděl jsem to práve, že i já už za feldou táhnul 1080 kg písku pač sem to vubec nodhadnul a udelal jsem furu jak blázen a v pohodě to felda utáhne.. jinak sem se dozvedel novinu s tim 6tinásobkem konstrukčního ztížení to znemná že by tento vozík v odkazu měl zvládnout 3 tuny
kdysi jsem si to zjišťoval kvůli motorce, jak to je - v Čr platí okamžitá hmotnost, tzn. museli by mě zvážit a prokázat, že vezu víc, než mám v techničáku motorky povoleno. víc jsem se nepídil a spokojeně jezdím
246 kg, tak je to správně...správně se má počítat okamžitá hmotmnost, tedy hmotnost v okamžiku meření nebo kontroly...když tam budete mít 600kg, porušujete zákon a čeká Vás pokuta...Jinak Vám doporučuji opláchnout s evlažnou vodou a začít se chvoat jako zodpovědný občan - řidič...feleicie ení tank ani traktor, je lehoučká a když tam naložíte třičtvrtě tuny stavebního materiálu, s nebržděným přívěsem se Vám brzddná dráha protáhne na dvojnásobek...
Já vím že Vás to asi nezajímá, podle toho co píšete, ale toho, koho poškodíte nebo zmrzačíte to zajímat bude...
Fór je v tom,že se za Feldu ani nesmí připojit vozík který je konstrukčně schválený,více jak 400kg nebržděný,ikdyby byl prázdný!Vysolil jsem za to 1000káčé a naštěstí jsem ho nemusel odpojit.
To je otázka jestli rozhoduje okamžitá hmotnost nebo údaj v TP. Ví tu někdo na 100% jak to je a podle jakého předpisu? (obě verze). Vzhledem k tomu že všechny novější vozíky mají nosnost velkou a spousta lidových aut má max 400kg nebrzděný, tak je to celkem aktuální..
Podle toho co jsem našel rozhoduje okamžitá hmotnost - viz Vyhl. 341/2002 par.14 odst. 7a:
(7) Pro spojování vozidel do jízdních souprav s přípojnými vozidly kategorií O1 a O2 platí
a) okamžitá hmotnost nebrzděného přípojného vozidla kategorie O1 nesmí být větší než největší povolená hmotnost nebrzděného přípojného vozidla stanovená pro tažné vozidlo, která je uvedena v technickém průkazu a osvědčení o registraci tažného vozidla,
= pán co jel s prázdným přívěsem max. povolenou hmotnost nepřekročil a pokuta byla neoprávněná.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.