Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přepis vozidla

Od: lantros7® odpovědí: 11 změna:

Dobrý den.

Mám dotaz týkající se přepisu vozidla.
Syn vyměnil motocykl za felicii s papírama a s majitelem udělali na oko kupní smlouvu.
Nyní prodal vůz dál,ale zjistil,že vůz byl takto prodán ještě dvakrát před ním.
Zkrátka,původního majitele vůbec nezná.
Jak by měl v tomto případě postupovat,pokud kupec chce na sebe vůz přepsat?
Co je k tomu zapotřebí?
Díky.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

dobrý den.

určitě neudělali kupní smlouva na oko. Buď musí být kupní (darovací) smlouva, třeba i ústní, nebo je to krádež.

Syn koupil Felicii od pána A. Váš syn jí prodal panu B?. Ptáte se jak má postupovat pan B? Ten si musí "sehnat" smlouvu mezi poslední osobou zapsanou v techničáku a osobou B.

Pochopil jsem Vás dobře?

laybor*
hodnocení

0x

Nový kupec si napíše plnou moc a kupní smlouvu od posledního člověka uvedeného ve velkém techničáku , to jen k přihlášení , samozřejmě si nechá i kupní smlouvu od Vás - to ohledně ČKP

buss
hodnocení

0x

Co to je na smlouva "oko" buď to koupil nebo ne, pište jasně. Proč to chce to na "oko" přepisovat?

hodnocení

Na oko obrazně řečeno.

Majitel A,prodal vůz na smlouvu osobě B i s plnou mocí.

Osoba B vyměnila vůz synovi C za motorku,a aby to bylo podchyceno i papírově.

Můj syn C má tedy kupní smlouvu bez plné moci s osobou B,kdy mu osoba B předala vůz s malým i velkým technickým průkazem,kde je psán vlastník A.

Vůz dále není ve velkém technickém průkazu na nikoho převeden.

Musí se sepsat smlouvu mezi panem A a Synem C. Nikdo neověřuje pravost. Jinak by musel mít syn všechny smlouvy navazující na sebe, aby úřad viděl, že není kradené...

OK, pochopil?

nu*
hodnocení

0x

nejde ani o to aby auto nebylo kradené, ale o to, že zákon je gumový a odhlašovat dál již jednou odhlášené auto neumožňuje...proto se ten vyžaduje ten řetězec kupních smluv, tím se vlastně nahradí eidenčníé úkon - odhláška na toho, kdo auto konečně přihlašuje...zákon ukládá jakoukoliv změnu doložit, většinou práv proto úředníci požadují nějaký doklad, kterým žadatel vysvětlí, proč zrovna ON přihlašuje auto na sebe...a proč ne zrovna TEN, kdo je uveden v odhlášce...

hodnocení

Takže nevím jak to dál řešit.
Původní majitel je nedohledatelný zadlužený živnostník hledaný exekutory.
Co jsem se ještě dozvěděl,že vozidlo není pojištěno(není zaplaceno pov.ručení).
Bude potřeba založit novou pojistku?
Nebo někde narůstal dluh na pojištění,který se bude muset doplatit?
Kde se tyto informace dají sehnat?
Jelikož už to bylo prodáno přez 4 lidi,tak ani nevím,kde to bylo pojištěno.

laso69

Jakmile vozidlo přihlásíte na sebe a uzavřete povinné ručení tak vám určitě přijde dopis od CKP a tam se dozvíte, jak dlouho bylo vozidlo nepojištěno a kolik budou chtít ( zpočátku asi pouze za tři měsíce- 50 kč denně) ale postupně to přijde za celou nepojištěnou dobu, No budou to starosti s dokazováním...

laso69

Jakmile vozidlo přihlásíte na sebe a uzavřete povinné ručení tak vám určitě přijde dopis od CKP a tam se dozvíte, jak dlouho bylo vozidlo nepojištěno a kolik budou chtít ( zpočátku asi pouze za tři měsíce- 50 kč denně) ale postupně to přijde za celou nepojištěnou dobu, No budou to starosti s dokazováním... A pojistku jste měl uzavřít v den kdy jste vozidlo koupil či vyměnil...

lantrosi, pokud nevíte jak dál tak si mě najděte on line a já Vám vysvětlím dopodroba odpověd nahoře...

nu*
hodnocení

0x

také se můžete dozvědět že vozidlo je předmětem exekuce a dodatečně o něj přijít

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]