Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Do kolika měří policejí radary?

Od: renault5 odpovědí: 19 změna:

Mám na Vás otázku, ve 3 ráno jsem jel po dálnici s novým veteránkem Renault 5 Turbo 600HP, jeli jsme něco přes 260 Km/h (dle tachometru i GPS) a doma jsem si z kamerového záznamu všiml, že jsme jeli i kolem r36, která byla zaparkovaná u nájezdu na dálnici, ale nikdo nás nezastavoval a tak se ptám co se stalo? res. stane? Měří jim to vůbec takovou rychlost a pak proč se za námi nevydaly?

Nerozumím...

P. S. Asi mi to nebudete věřit, ale normálně jsem opravdu slušný řidič a již 18 roků jezdím bez nehody! A podle předpisů, ale povedlo se mi splnit velký sen a prostě když po dálnici jelo jedno auto za 5 minut, tak jsem to riskl...

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cobrak*
hodnocení

1x

Pokud vím, tak R36ka musí být v pohybu, aby mohla měřit. Takže, když stojí = neměří. Nepřeju nikomu nic špatného, ale sám sobě i ostatním přeju, abychom Vás nikdy na silnici nepotkali...Neznamená, že řidič, který sešlápne plyn na podlahu je řidič dobrý...

doplněno 08.10.12 18:52:

Ano, chápu, že jel dotyčný pán tak rychle, ale při stavu českých dálnic a bezohlednosti českých řidičů tento styl jízdy beru jako hazard. V Německu ne. Ale v Čechách každý třetí na dálnici nekouká do zrcátek...A kor ve tři ráno :)

doplněno 08.10.12 20:01:

To Promon: Ve světě motorů v srpnu tuším, byl článek o policejních passatech a tam psali, že ty staré passaty měřit při stání neumějí, kdyžto ty nové ano...

To cobrak - no to se možná podivíte, ale passaty měří i v klidu. Konkrétně v pátek jsem viděl zaparkovanou stíhačku s poldíkem uvnitř kousek od Novomlýnských nádrží na takovém šikovně zašitém plácku a o cca kilometr dále ,,likvidátoři´´ s Octávkou kasírovali.

Je ovšem možné, že Ti dotyční buď neměli zapnutý radar ( i když skoro tři kila pozná i okem) a nebo se jim nechtělo honit se. Je ale i varianta, že to pouze nafotili.

hodnocení

0x

no ty pasaty měří do 305 km za hodinu co je mi známo ;)

doplněno 08.10.12 17:18:

nicmene hldika si vás třeba všimla, ale při 260 nereagivala protože by se za tebou musela hnát s passatem peknej kousek aby tě dohnala jen o 41 km větší rychlostí ;) navíc třeba to bylo fakt v miste kde si nikoho neohrozil atd, tak to nechaly bejt..
ale i tak jste blázen ve 3 ráno co takový srnky, prase? by jsis asi pekne rozbil čumak ;)

itan71*

@rapid záleží které prase

Co by tam mohlo být nebo tam bylo (jelo)

jojo asi tak nejak ;) já nikomu nic zlýho nepřeju ale pokut si nekdo nedáí řict tak at blbe skončí ale skončí sám bez toho aby nekoho vzal s sebou..

gue
hodnocení

0x

Nelbí se mi, co jste udělal a přál bych si, abyste v sobě našel slušnost, a omluvil se za to.

au1
hodnocení

0x

jééé tak ho nechte, ne? spousta lidí občas zkusí, co to auto dá... neobhajuju tenhle hazard, ale sami si každej sáhněte do svědomí, jestli jste někdy nejeli rychleji

erikch*

já -narozdíl od ostatních nezávidím(i když sakra jo),ale gratuluju-takovýhle vzácný(a sakra hodně drahý-za takovýhleho rendlíka by byl velmi pěkný baráček) kousekk je fakt raritka-a každý kdo zde moralizuje bohužel (pro něj) neměl možnost se svézt v takovýmhle letadýlku...To prostě člověku nedá a musí to prubnout(chápu to)-no a co se Pašíka týče-než by se vůbec rozjel,tak je Rendl někde x kilometrů fuč-mimoto oni se (hlídka pilotující R36) moc nepouštějí do podobných "soubojů"-jednak z titulu,že kdyby někde Pašíka "rozštípali",tak se díky spoluúčasti nedoplatí a mimoto upřímně nejsou to žádní Vattanenové...Známý-s novou 7kou Bafíkem(4.0 8V) je takhle občas "provokuje" a odpadávají už kolem 220-víc už prostě nezvládají...Takže bych byl vcelku v klidu(nicméně raději udělat výlet k sousedům do SRN-už jen kvalita dálnic tam a tady-nebe a dudy)Jen tech.dotaz na R5 Turbo-od koho je to laděný-600 koníků už je sakra hodně a žádá si nemalé investice do techniky...? Nevím zda to bude ostatní zajímat,ale je to unikát a osobně mně podrobnosti zajímají...

itan71*
hodnocení

0x

renault5 je to sice malé prdítko některé až moc živé ale přemýšlel jsi nad tím co by se stalo v tak starém autě když menší součástka uletí? Peugeot 205 je taky pěkné prdítko ale bourat v tom bych nechtěl.

Raději si zasportuj na nějakém tuning srazu tam jsou sprinty a tam se dovíš co je tvůj R5 zač.

Taky si umím přišlápnout na plyn ale musím hooooodně daleko do předu vidět co se děje na silnici a za dobrého počasí, jen jsem ještě nejel 260

erikch*

itan71-viz.shora.chápu,že ti to asi moc neřekne-ale za podobné rarity se dnes platí desítky až stovky tisíc EURO-za jednoho takovéhleho Renaulta máš pomalu vilu na Haunspalce-nebo třeba 5 ks nových Oktávií-jenže u těch Oktávek cena bude jen padat-u Rendla 5 maxi Turbo jen stoupat(a P 205 turbo-mrkni na zahraniční servery-pod 80 000 ,-Eur jí nekoupíš-přitom třeba 26 let starý stroj-to jen pro ilustraci,abys věděl...) Dodnes lituju,že jsem kdysi prodal P 405 T16(to je ten skoro stejný motor jako v P 205 turbo-předchozí zmínka)-dnes nezbastlená nejde sehnat pod 17 000,-Euro(přitom 16leté auto-ale prostě raritka) No akdyž už máš to štěstí a něco takovéhleho vlastníš-nedá ti to občas "neprubnout"-to lze ale pochopit pouze v tom případě,že tu možnost máš-s Oktávkou to prostě nezažiješ...

To Erikch-JJ.je to skost zrovna tak jako zmíněná 205T16! Jo tuhle byla k mání v bazaru u Mostkovic-Prostějov taková krasavice či krasavec?- P405T16 jenže mít na ni těch původních 150 000kč tak ji mám už v garage!

Pro ostatní moralisty-pokud VŽDY dodržujet max speed tak moralizujte ale jinak ne.

erikch*

bohužel tenkrát(idiot)mně dostalo čekání 5 týdnů na kus hadice sání se senzorem(samozřejmě atyp-pouze motorizace T16)-pak jsem jí (bohužel)prodal-dodnes toho fakt lituju a dal bych nevím co za to "vrátit čas"*zed*-a to byla ta nejsilnější verze -asi 225 hp,4x4,stavitelný podvozek-prostě letadýlko na kolech-tenkrát ještě nefungovaly bodíky,akorát vyběhla Okta RS se 180 hp a majitelé pak nestíhali,že jsem je udělal se 405kou(málokdo věděl,že takovýhleho něco vůbec existuje)-to mně fakt bavilo...:D

rpetka
09.10.12 14:41
hodnocení

dělo

Do kolika měří policejí radary?
rpetka
hodnocení

Toto není sice moje, ale jen pro představu, jedná se o závodní speciál 4x4, v LUXUSNÍM STAVU, odkoupený od jednoho Švícara žijícího v Kanadě za dost velký peníze, ale takových aut je velmi málo...takže to stálo za hřích

itan71*

@erikch popadl jsem první Audinu z 80let co jsem našel na intu mě je teď jedno co má nebo nemá zda homolku atd. mě se jednalo o to že vím oco se jedná a R5,P 205,Audi Q jsem již několkrát viděl na vlastní oči jen jsem to nekočíroval.

Dost těch dizkusí ptal se tady někdo jiný a ne my dva

Do kolika měří policejí radary? #2
erikch*

to "bílo-žlutý" není Audi 80,ale Quattro-postavený kvůli homologaci sk.B-je to na delší povídání-i tohle je dnes rarita-ale konkurenci měla-právě třeba P205 turbo s Vattanenem-byl asi 2x mistr světa-i v konkurenci Audi Quattro...

hodnocení

0x

Jeden známej policajt mi na podobnou otázku odpověděl "do osmi večer" *smich*

nu*
hodnocení

0x

600 HP? *smich*směju se

una3yxek

Proč by ne. Není technický problém to z toho obsahu dostat. Např. motory Mitsubishi 2.0L 4G63 1. generace zvládají bez úprav "střev" motoru cca 450HP a sériová klika tohoto motoru vydrží až 1000HP. O tomhle motoru píši, protože tyhle je vlastním a upravuji. Čemu se ale já směju je, že pokuď by tam měl majitel skutečně 600HP, tak by snad neměl takhle stupidní dotaz. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]