Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
kupuji nové auto a prodejce mi doporučil , že mi zajistí za 2000,-Kč na skla auta vin kódy. Zatím jsem odmítl a ne netu vidím, že cena je daleko nižší, než mi uvedl prodejce auta))
Má cenu dávat vin kód na skla auta? A za jakou cenu a jak poznám kvalitu provedení vin kódu na skla?
Jako laik jsem zjistil zatím pouze to, že se to provádí leptáním, nebo práškovací metodou. Taky,že si můžu přímo koupit šablonu a udělat to na autě sám, ale tady to nechápu , páč zapsání do cebií zřejmě neproběhne?A i ten zápis do cebii asi něco stojí?
Dík za názory a rady.
příteli-realita je někde jinde-pokud bude o tvůj vůz a motorizaci mezi zloději(tím nemyslím všelijaké zoufalé vyfetovance),tak cokoli co jakože má "zabránit" odcizení je ještě naopak spíš jakousi motivací-tím spíš se budou snažit překážku(y) překonat-aby majitel právě pochopil,že je to stejně bezpředmětné...(podobně jako hackeři s počítači).VIN na sklecj je otázka pár tisíc za výměnu jiných skel(vrakáč apod.)-ale všechno to souvisí od modelu a motorizace-pokud o auto nebude zájem,tak si ho nikdo nevšimne-pokud ano-tak se to vyplatí i s onou pár tisícovou výměnou...No a praktická rada ze zkušenosti-jedním z mála co vcelku funguje-je brát si z auta dvě relátka-bez nichž nejde nastartovat(postupně vyzkoušíš)-je jich totiž tolik typů,že je minimální pravděpodobnost,že by zloděj s sebou vozil celou škálu(a ze stejného auta,kterým by event.přijeli odvézt tvé by byl problém-jet jenom skradeným bez "kontroly cetsy" před sebou druhého legálního auta je asi dost riskantní) Je to sice trošku pakárna lézt piořád před(a po) jízdou pod kapotu,ale má to smysl-narozdíl od všelijakých Cebii a nesmyslů,které akorát tahají z lidí kačky a oni jsou pak v naivní víře značně rozčarování,když jim třeba jejich nová Okta II zmizí od baráku,z parkoviště apod-a ročně jsou takových to lidí tisíce-bohužel...A ještě jeden úhel pohledu-najít třeba GPS(vyhledávací zařízení Sherlock apod.) se správnou výbavou je otázka vteřin(vyrušení taktéž)-a onu správnou výbavu zloději pořídí z výnosu na jednom jediném kradeném autě-pak už jen mají jistotu a čisté zisky...Tím nechci říct,že chránit svůj majetek je "blbost"-naopak,ale musí to mít reálný význam(což třeba právě VIN code není to pravé)...
má, protže když někdo auto ukradne, musí se těch sklel zbavit...tak ukradne auto s nevyeptanými kódy, z toho může prodat za pár stokorun i skla
pokud jd eo ceny, prdodejci aut zvyklí z minulosti na statisícové měsíční příjmy už nezažívají takové žně, jedinou cestou jak si vyděkat ěnmco naví je nabízet další služby, on to nechá vypeltat někomu niné u a vydělají na tom oba, nebo všichni tři...
To je NOVÉ AUTO z výroby? Nebo pro Vás nové
ještě pro doplnění-sklo se nechá brousit a leštit-a to i poměrně do značné tlouštky(cca.30-40% svého průřezu) -leptání je tak 10-20% hloubky-dříve jsem chvíli se sklem dělal-i broušené(jakoby hrubým smirkem) s poměrně velmi hlubokými rýhami jde krásně rozleštit emulzí Gavopolu a filcového kotouče...Takže krom výše uvedeného-i ze samotného technického hlediska není zapotřebí skla měnit(jde to krásně zbrousit a vyleštit)...Pravda tohle o skle málokdo ví-většina má za to,že co je poškrábané je zapotřebí vyměnit-ale není tomu tak...
@erikch plně souhlasím s broušením, jde to i na předním skle od kamínků ovšem jen do určitého poškození a o tom rozhodne servisák
Je to funglovka, nové auto. Výroba 2012.
Když o tom přemýšlím, asi se vyplatí udělat cokoliv, co sníží riziko ukradení.
Když to auto má teď cenu 200 tis.Kč a někdo ho bude chtít ukrást na další prodej, tak si to asi několikrát rozmyslí, jestli bude muset vyměnit všechny skla.
Dejme tomu, že ho sada nových skel bude stát třeba 30tis. Tak si řekne stojí mi to za tu námahu, náklady a čas?
Pokud ho ale bude chtít rozebrat na náhradní díly, tak mu nějaký vypálený Vin na skle bude ukradený a šlohne ho stejně.
Mám pravdu?
30 000,-za komplet skla je hodně nadsazené-to nestojí ani na Bentleye-a ten nový stojí x řádů víc než vámi zamýšlený model...,ale pokud chcete a budete mít lepší pocit,proč ne-nicméně bych se fakt zamyslel nad třeba právě těmi relátky-to opravdu funguje-ono táhnout auto na laně je i přes den jaksi divné,natož někdy ve večerních či brzkých ranních hodinách,takže je velká pravděpodobnost ,že první hlídka prolustruje a to je prostě příliš velké riziko pro zloděje-pracují sofistikovaně(nemám na mysli ty zoufalce vyfetovaný-těm je to jedno-podepíšou přiznání,policisté mají objasněnost=vyšší platy a nechají je běhat dál=opět další objasněnost atd.,takhle je nechaj půl roku,rok páchat než je zašijou-chudáci ale ti poškození,co se jim zrovna díky "pohodlnosti" policistů ztratí auto,protože ti co jim ho ukradli už měli být dávno jinde-ale to je z jiného soudku)-no ale relátka jen tak něčím nahradit nejdou...,proto to vcelku funguje-spousta známých(i v Praze) to takhle zejména u TDíček dělá a auta mají pořád(a to nemyslím nějaké Fábie apod.)...
Je to Swift na benzín. Nedovedu si představit, že moje žena bude tahat nějaký relátka z elektroinstalace.
To už možná tedy udělat nějaký skrytý vypínač na neobvyklém místě.
Dík za rady. Asi se na ty skla vyprdnu.
a ještě jeden úhel pohledu-když se podíváte které značky se nejvíc kradou-je to koncern VW-otázkou je proč-a není to jen přemrštěnými cenami ND,ale i jejich "spolehlivostí"-proto je hlad po dílech-i jetých,ale hlavně cenově relativně dostupných...Oproti tomu japonské vozy se moc nekradou-ze stejného úhlu pohledu-oni totiž drží a tím i není zákonitě taková poptávka po dílech,a to i se zohledněním rozšířenosti vozů japonské provenience...Jinými slovy se Swiftíkem asi nebude problém(a to ani technický)-at vám spolehlivě slouží...! dobrá volba
No vyndat relátka?! A co u takových nových třebas i japonských aut, která mají všechno napojeno na počítač? Co když takové auto pak nepůjde třeba ani zavřít a nebo pak zase nastartovat, nebo to bude dávat vždycky nové hlášení do počítače? Na takovém autě se už nedá ani normálně jednoduše připojit zásuvka u tažného zařízení...
Ono se to spíš vyplatí u novějšího auta, vin Vám v servisu udělají ovšem (aspoň to tak bylo u mě) Vás vykážou aby jste nevyděl jakou metodou to dělají potom jsem dostal kartičku se zapsáním do CEBIA cenově přesně už nevím kolik ale cca 7lety to bylo kolem 1200kč byla to podmínka leasingovky nekupoval jsem to auto hotově
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.