Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

D1-proč omezení rychlosti Brno-Prostějov

Od: redroker® odpovědí: 2 změna:

Před 14 dny jsem jel po D1 směrem Brno-Ostrava a zarazilo mě rychlostní omezení v úseku Brno-Prostějov na 100km, toto omezení je tu již dlouhou dobu. Kvalita dálnice je zde slušná.Myslím, že se zbytečně zdržuje provoz.Předpisy dodržuji,takže zde jsem jel,tedy snažil jsem se,jak značky kázaly.Ale po pár kilometrech jsem to vzdal,protože jsem byl nejpomalejší,omezení zde stejně nikdo nedodržuje.Zasílal jsem dotaz na SSD,ale nic. Nevíte někdo,proč je v popsaném úseku nelogické omezení?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

To je jako se vším - prostě reakce na akci. V tomto případě šlo o těžkou havárii, kdy jedna panička s baworákem jela tak disciplinovaně, že s výše uvedenou károu přelítla přes svodidla, kde v protisměru vyhubila osádku Felicie. Následkem čehož se zjistilo, že svodidla jsou pajcnutý (nemají certifikaci) takže svodidla komplet předělali, zvýšili a aby se neřeklo, že nic neudělali pro bezpečnost, tak trvale snížili rychlost na stovku. Ovšem, pokud tudy jezdíte, víte zajisté, kolik z řidičů ji dodržuje. Tím jsou ovšem snadnou kořistí pro policejní passátí stíhačky, které tímto ospravedlňují finance, které tyto auta stály a plní kasu resortu.

Prostě - panuje všeobecná spokojenost a veselí... *bzum*

Blíže o původu tohoto opatření:

zpravy.idnes.cz/...

121212
hodnocení

0x

Do Prostějova nevede D1. Nikdy jsem po R46 nejel, ale všude na internetu se píše, že je to nejhorší dálnice v ČR.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]