Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám P206, něco mi píská při chodu motoru na neutrálu, 1. a 2. stupni a vypadá to, že klínový řemen to. Je možné aby pískal výfuk a nebo katalyzátor?
Děkuji za rady...
Na dalších ° nepíská? Můýe to být řemen pohonu pomocných zařízení (postaru klínový,dnes plochý) tan většinou zapískne při nastartění a rozjezdu (tj.1 a 2). může to být od spojky - vypínacího ložiska, nebo jak píší ložisko-ložiska převodovky.Zkus dát nový olej a patřičné množství,ale pozor ttyto autí ,resp.převodovky (od PSA) jsou údajně citlivé na převodový olej a nejlepší je do nich Total Transmision BV 75W-80 (snad jsem zapsal správně).Jinak jak píší-peuclub to jistí a jsou tam docela ochotní lidé.
doplněno 06.10.12 18:42:Když mění po sešlápnutí spojky není to motor ale je to spojka či převodovka.Najprve ten ol,ej jak radí Gumidek! a pak uvidíš a nic tím nezkazíš!
katík a vejfuk moc nepískaj bud ten řemen nebo ložisko spojky nebo něco v převodovce
mění se ten zvuk po vyšlápnutí spojky?
Řekl bych, že to tedy dělá nějaké ložisko v převodovce. Oleje je v převodovce dost? Kdy byl měněn (asi nikdy, co? ).
Rozvody jsou součástí motoru. S převodovkou nesouvisí. Ten olej bych určitě vyměnil. Půjde i lépe řadit a prodlouží se životnost převodovky.
doplněno 06.10.12 17:38:Pročti si články zde:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.