Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze poznat prasklá hlava když je sundaná?

Od: livarno odpovědí: 3 změna:

Zdravím,

známý měl v servisu felicii 1.3 MPI, protože mu prasklo těsnění pod hlavou. Takže výměna těsnění, rozvodů a srovnání hlavy, protože auto se uvařilo. Když auto přijelo ze servisu tak strašně cukalo když jelo na LPG tak jsem myslel, že to je pouze nějak rozlazené a musí se zajet na seřízení. Jenže po dvou-třech týdnech auto zničeho nic chcíplo při rozjezdu v křižovatce a nešlo nastartovat. Po hodině to zase naskočilo, ale i tak se radši nechalo odtáhnout. Když jsem přišel k autu zjistil jsem, že je zase voda v oleji. Tak jsem zkusil dolít vodu do chlazení (nebyla tam - dooufál jsem, že pouze někde vytekla dírou v okruhu) ale všechno komplet nateklo do oleje..

Takže buď to mechanik zfušoval (auto nebylo za studena vytáčeno apod. ty dva týdny krom toho blbnutí LPG se nijak nepřehřívalo takže těsnění prasknout nemohlo) a špatně něco dotáhl a nebo je prasklá hlava. Chci se zeptat. Dá se prasklá hlava poznat pohledem nebo pouze přes rentgen? Autum rozumím, ale tohle zrovna nevím.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

tak i tak-ideální je hlau vzít a nechat jí natlakovat(zkouška tlakem x barů po dobu x hodin-nevím jak přesně u Feldy),ale po sundání bude nejspíš poškození(kanálky apod.) patrné už pohledem...

ladaadal*
hodnocení

0x

Pohledem to nemusíš vůbeč zaregistrovat. Jedině natlakovat. U nafty se to dělá automaticky při rovnání, nestálo by za to, reklamovat to, nebo se dohodnout, zda byla chyba v servise nebo jinde? Lze to i kapilárně, ale jistější je tlak nebo rentgen.

doplněno 05.10.12 07:00:

oprava: nemusíš vůbec...

yguv
hodnocení

0x

Prasklá hlava pohledem poznat být nemusí, takže se na to spoléhat nedá. Normálně se dělá tlaková zkouška, jenže v případě felicie by byla několikrát dražší, než hlava jiná. Dobrou hlavu seženeš do 500Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]