Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přihlášení dovozu na nového majitele

Od: audi100* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den přeji všem.

Jelikož jsem několikrát již naletěl místním stáčečům a servismanům a díky nim měl spoustu problémů s auty, rozhodl se sám dovézt auto z Německa. Vše se podařilo a byla velká spokojenost, jež se pomalu roznesla po všech známých... a ted problém:

Když dovezu někomu auto a budu chtít udělat Stk a následně na něho ho pak přihlásit. Jak postupovat? Stk vím, to není třeba řešit. Jde mi hlavně o to jak a kde a co k tomu je třeba. Již jsem několik aut dovezl, ale chtěl bych udělat full servis...

Diky za všecky Vaše rady. Kdyžtak mail je: davidkoukol@yahoo.com

David

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

2x

předně-pokud ještě vydržíš (on nějaký dotyčný kupec) necelé tři měsíce-od 1.1.2013 musí již ČR akceptovat platnou TK z kterékoli jiné země EU,mimoto vybírat správní poplatky za uvedení do provozu(2000,-)jsou de facto nemorální-takže EU tomuto čecháčství udělala direktivně přítrž-no a pokud bude mít auto v SRN platnou TK,musí ji naše úřady akceptovat a zdrama převést do našeho registru včetně vystavení značek a TP-jinými slovy už u dovezeného auta stát nebude inkasovat x tisíc za "opsání" a vydatlování nového TP+dovozovka STK další 2 až 3 tisíce k dobru...

No a pokud ne(vydržíš)-jednoduše z dovozové země(a tím i místa registrace)oba techničáky(V SRN-někde mají jeden-např.Belgie),spolu s tím zeleným cancem o vyřazení(není podmínkou)a doklad-kupní smlouva,o nabytí(opět není podmínkou-ačkoli někde úřad vyžaduje-ale nic jim do toho není-od koho kde a za kolik)-s tím pak tradá na STK,kde dělají dovozovky(ne každá technická)-s tou hromadou papíru co z technické dostaneš,spolu s komplet origo doklady na místně příslušný úřad na koho se bude v ČR registrovat,a po zaplacení všech těch poplatků(2000,-jakože uvedení do provozu+800,-jakože převod-ačkoli nic nepřevádíš,a ještě asi dalších 300-400,-kaček nevím za co) a podle toho,jak moc jsou úřednický "vytíženi" si počkáš na přidělení českých RZ a TP...(mají na to měsíc-fakt je jejich práce nesmírně náročná)...Už před návštěvou STK mít uzavřenou pojistku(není podmínkou,ale je to ze zkušeností praktičtější)...U čistopisu je to trošku jinak,ale to asi nepotřebuješ-rovnou přihlásit na toho někoho,že...

audi100*
hodnocení

Diky za odpoved. Presne tak, potrebuji to prihlasit na nekoho. Takze neni treba od toho konecneho kupce napriklad plna moc? Take na toho kupce to musim prihlaset na jeho urade? Jsem od neho cca 100km, takze jiny okres i kraj :)

nu*

od 1.1.2013 to nebude, protože do konce měsíce padne vláda a budou nové volby a ten zákon letos už nikdo neschválí

erikch*

naštestí to nezáleží na naší "vládě"(mimoto je to už schválené)-je to direktivum EU-ve chvíli kdy by si u nás na úřadě po tomto datum(1.1.2013) řekli i o blbou stovku správného polatku za registraci auta s platnou TK ze zěmě EU,tak má náš stát velký (tím myslím velmi drahý)problém...Samozřejmě se o tom ale veřejně nemluví(podobně jako o problémech s registrem z přechodu z vnitra pod dopravu-o kterých jsem se tu třeba zminoval už měsíc dopředu)-stát ještě chce vybrat na poplatcích-aby češi nezačali s dovozy vyčkávat-do konce roku máme ani ne tři měsíce-a denně to jsou stovky tisíc na polatcích-proč to troubit do světa-to by byli úředníci sami proti svým "vánočním" prémiím...

nu*

vláda padne koncem října, volby budou v únoru, do té doby stávající parlamernt nevyřeší nic, akorát si odklepnou vysoké odchodné, pokud budou EU direktivy ve formě nařízení budou mít platnost v momentu schválení ve věstníku a nybytím účinnosti přednost před zákony čr, jinak ne

jdukolem
hodnocení

0x
audi100*
hodnocení

Děkuji za Vaše odpovědi - konstruktivní a k věci, jako všude jinde...Myslel jsem , že tu máte lepší úroveň...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]