Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Eko poplatek a přepis vozidla

Od: aadela* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den. Mám dotaz ohledně eko poplatku. Koupila jsem felicii, splnující eko 2. Poslední přepis vozidla byl proveden v roce 2010. V TP je změna 6.8.2010,je tam jiné jméno a bydliště majítele,v poznámce je však napsaná jen změna bydliště k tomuto datu. Budu platit eko poplatek, když byl zaveden v roce 2009 a poslední změna byla v roce 2010?

A ještě dotaz ohledně přepisu vozidla.S původním majítelem jsem se bavila, jestli potřebuju nějakou plnou moc při přepisu auta na úřadě.Řekl,že auto už je hlášené ,že se bude přepisovat a že proto už nic nepotřebuju.Teď jsem ale četla,že to musí být zapsáno v ve velkémTP,ve kterém nic takového napsáno není.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Doplním co napsal p.Cobrak (nejde o 2 ale první stranu,ale to je šumák.) viz obr.

Eko poplatek a přepis vozidla

nu*
hodnocení

2x

1. ) ekopolatek budete platit, proto žádejte od prodejce slevu

2.) každý registrovaný majirel-provozovatel auta je povinen do 10 dnů od prodeje auta nahlásit změnu na příslušném úřadu, nového majitele nechá přitom vytisknout do merzikolopnky TP...pořádně se podívejte do uvedeného dokladu , je tam odpověĎ na věechny vaše otázky

3.) plná moc slouží jako doklad, na jejímž základ lze jednat jménem zmocnitele...pokud chcete provádět úkony jeho jménem, potřebujete plnou moc...poklud jednáta SAMA ZA SEBE, plnou moc nepotřebujete

laybor*

Eko poplatek platit nemusíte - stačí vůz napřed přihlásit na člověka s průkazkou ZTP , a pak na Vás , (lze provést v jeden den) .

cobrak*
hodnocení

1x

Dobrý den. Když se podíváte na zadní stranu velkého TP, tak tam musí být dole v poznámkách napsáno něco ve znění "dne xy.xy.2010 byl vybrán ekopoplatek na ekolikvidaci autovraků." Pokud tam toto je, platit ekopoplatek nebudete Vy, protože již byl zaplacen. Pokud to tam není, platit ho budete.

doplněno 04.10.12 20:43:

Diesel: Díky! ;)

hodnocení

1x

tak ještě jednou.Bod 7-je psáno že bylo zaplaceno a dalíí máte vyznačeno červeně co tam musí ,být pkd není tak plná moc.Kupní je samozřejmost jako protokol z evidenční kontroly na jméno nového majitele a zelená karta!

Eko poplatek a přepis vozidla #2

janosikvcechach
hodnocení

0x

Zdravim ,

pokud je tam poze změna bydliště tak to platit budete .

Musela by tam být změna majitele aby se to na Vás už nevztahovalo.

endyfrog*
hodnocení

0x

Pokud není auto přehlášené na vás budete potřebovat kupní smlouvu a pokud není v TP zapsáno ECO DAN ZAPLACENA budete platit vy jako nový majitel dle Eura 2

euro1
hodnocení

0x
Dobrý den,
Škoda Felicia mohla být registrována v roce 1997, ale plní pouze starší normu Euro I.

felicie
hodnocení

0x
felicie rok výr.96 motor1,3 benzin GLXI záznam 93/59 má euro 1 a ostatní felície euro2.
cobrak*

Nene, je to omyl. Já mám 93/59 a platil jsem za euro ;)

doplněno 09.10.12 18:24:

*za euro 2

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]