Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Třese se volant, co s tím může být?

Od: mandarinka4 odpovědí: 17 změna:

Co s tím? za jízdy se mi třese volant, kdaž mám ruku na volantu, tak je to poznat jak se mi třese ruka...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladaadal*
hodnocení

2x

Můžou být nevyvážený kola. Stačí kus bláta zevnitř disku a už se to bude chvět. Mohlo by to být i zatuhlým brzdičem, ale to by i táhlo k jedný straně a hřálo kolo, viděl bych to na nějakej bordel v disku, nebo nevyvážené kolo. Neměnili ti v poslední době gumy? Nebo by bylo možný, že upadlo některé závaží.

marigota
hodnocení

Neměnili, ty teprve budou, ale táhne mi ten volant doprava, takže co to tedy ej? Díky

mowla*

Při přezouvání kol v pneuservisu se zmiň mechanikovi - koukne se a vyřeší problém... Takto na dálku to nejde - příčin může být povícero...

hodnocení

0x

Geometrie / predni naprava

mole
hodnocení

0x

Když se mi to stalo poprvé, vyděsilo mě, co bude stát oprava :) Šlo o nevyvážená kola, za pár minut vyřešili v servisu

hodnocení

0x

Nevyvážená kola, přidřené ložisko, tlumiče, geometrie, brzdy... Jestli máte přední náhon, tak klouby na poloosách, jestli zadní, tak kardanka... Je toho fakt moc.

erikch*

magdon-jen tak mimochodem ložisko kola nemá(a technicky ani nemůže) mít vliv na geometrii nápravy-ložisko je lisované(většinou) a nemá ani sebemenší vůli se v podélném směru kamkoli pohnout-při jeho horším stavu hučí-poněvadš se zvyšuje tření a teplota až se v kritickém bodu zadrbne-ale i tak na geometrii vliv=0...

Netvrdím, že má ložisko vliv na geometrii, ale pokut má "hranaté" kuličky, nebo vylitou výstelku, může kmitání volantu způsobovat. Je teda fakt, že by to bylo dost slyšet.

erikch*

než by k tomuto došlo-tak se ložisko zasekne a pán nikam nejede...,takže by mu to stejně nekmitalo-to už by mu ložisko prostě nedovolilo...

hodnocení

0x

Pokud to má tendenci objevovat se při vyšších rychlostech - cca od 60 do 110, tak to bude dost pravděpodobně poloosa. Další možností je čep řízení...

erikch*

rudiik-další nesmysl-poloosa sama o sobě(homokin.kloub) opět není schopen mít vliv na geometrii nápravy-pokud je poloosa nějakým způsobem k.o.(příp.jeden z kloubů) vzniknou případně vibrace ve vertikální ose-auto může jakoby "hopsat",ale ne tahnout doprava,v horizontální ose nemá ani nejmenší vůli(pokud je tedy správně usazena v "domečku" a utažená matice)-jak píše tazatel...Možností je ale opravdu víc-počínaje (naštěstí) tím nejjednodušším(a nejlevnějším)-a sice správným huštěním pneu,pak nevyváženost kola-v pneuservisu velmi snadno zjistí...No a další možnosti jsou pohyblivé komponenty podvozku-čepy(ramena,řízení),vůle v "kostech"-táhla,uložení tlumiče a další-ideálně zjistit na zvedáku,kdy zkušený mechanik ví přesně jak a čím zahýbat a co u toho sledovat(v čem je tedy vůle)...

Ono nelze jednoznačně říct, že to něco nemůže způsobovat. Před pár týdny se mi vysypalo jehličkové ložisko v zadním kříži zadního kardanu (mám 4x4) a kmital mi volant, že mě brněly ruce.

Je pravda, ze na tahnuti k jedne strane poloosa vliv nema, nicmene vibrace do volantu zpusobovat muze.

mandarinka4
hodnocení

Dnes jsem to nějak pozoroval a děje se to hlavně když jedu na dálnici od 110 km/h pod těch 110 km/h to skoro nedělá...

Geometrie,špatně jeté pneu nevyvážená kola.Taky to může dělat disk-mám lité,vyvážené a ty mi v rychlosti 120-140 taky tto dělají pod a nad je to OK,plechové to nedělaj

mandarinka4
hodnocení

Aha v pondělí to vezmu do servisu, snad to nebude stát majland... Jinak díky za rady, co by to mohlo být, uvidíme, kdo se trefil :)

weka*
hodnocení

0x

když je to jen při určité rychlosti a pak to nad tu rychlost nebo pod tu rychlost zmizí, tak je to na 100% homokinetiťák ;)

dělalo mi to u fordu focusu a po návštěvě jednoho borce mi to odsouhlasil jednoznačně...jinak první normální autoservis(tedy ne autorizovaný)ti to řekne ;)

v autorizovaném servisu jsem byl a na nic nepřišli...takže nějaký soukromník, co se hrabe v autech to zvedne a hned ti řekne ;)

doplněno 04.10.12 22:58:

tedy samozřejmě to můžou být i poloosy..;))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]