Nejste přihlášen/a.
Zdravím, mám oktávku 1,6TDI (koupená nová před rokem). Je to sice služební, ale jezdím s tím furt a nemám rád takový ten přístup, však není moje, tak co bych řešil... V srpnu mi zasvítila kontrolka chlad. kapaliny. No přiznám se, do té doby jsem to moc často nekontroloval. Nicméně zjistil jsem, že je to dole na rysce, tak jsem dolil 1/2 litru destilky a dostal se na horní. Od té doby to sleduji a zdá se mi, že ubyde tak 1 mm týdně. Bez závislosti na ujeté vzdálenosti, nebo typu cesty (krátké jízdy, nebo dálnice). Na olejovém víčku nic není (pouze olej). Spíš to vypadá, že třeba někde rosí u nějakého spoje hadice? Zítra jedu do servisu na prohlídku, snad něco někde najdou. Trochu mě to znervozňuje, protože většinou jsem se z okolí a na dotaz v servisu dočkal odpovědi, že by ubývat, za normálních okolností, kapalina neměla.
A druhá otázka. Budou mě dělat servis po 30 tis. (tedy první - mám teď 28 tis. takže dřív). Olej je samozřejmě černý jak bota. Kolega mě radí spíš zkrátit interval a říct jim, ať tam nedávají "long life". Co vy na to? Selským rozumem se mi to taky nelíbí ten dlouhý interval. Jde to vůbec "legálně" v rámci garance? Auto je z loňska a na lízing (máme ČSOB).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.