Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nepřepsané auto, kupec nezvěstný

Od: suz4ne odpovědí: 6 změna:

Ahoj, před půl rokem jsme prodali auto známemu, máme sepsanou kupní smlouvu, plnou moc (kupujcí na mě) ,ale bohužel nám přišel z magistrátu dopis, že auto není stále přepsané. za 14 se mám dostavit na magistrát. kupující je ale nezvěstný .. Bude to pro mě něco znamenat, nebo s podepsanou KS a plnou mocí se nemusíme bát? díík M.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

vy jste prodali auto, pak nevím proč vy máte plnou moc. Vaší povinností je do 14 dnů dojít na evidenci a nechat zapsat nového vlastníka. (polopřevod)

Klidně můžete dostat sankci až 20 000Kč.

Stále nechápu nač máte plnou moc a k čemu?

laybor*

Rozhoduje kupní smlouva - nejste majiteli vozu ,

pokud jste neudělali odhlášku na nového majitele - viz p.Milan

majl

plna moc na to , aby si nový majitel mohl auto přepsat sam na sebe beze mě! jenže se na to vykašlal, dostal se do problému a už je nezvěstny!

Taková plná moc bude asi protizákonná!

buss
hodnocení

0x

A jak ví mag, že auto je prodané? Fakta. Vy jste odhlásil auto na kupce? Bylo to v TP a ten dostal? Tak o co jde?

doplněno 05.10.12 11:42:

p, aloisb Taková plná moc bude asi protizákonná!
a proč? Klidně dám PM na to, aby kupec s mými daty si auto na sebe převedl, dělal jsem to tak. Jistě, může se na to vyprdnout.
Pak jde o to, kdo nese odpovědnost dle OZ.

sdghj
hodnocení

0x

Odhlášení na nového majitele - termín je 10 dnů, povinnost má prodávající. Pokud jste dali kupujícímu plnou moc aby to odhlásil za vás, tak jste měli zkontrolovat jestli to opravdu udělal. Pokud se na to vykašlal, tak auto na co nejdřív odhlašte (odbor dopravy), ještě před návštěvou úřadu. Na úřadě jednejte slušně a pokorně, třeba nedodržení termínu nechají bez sankce...

Pokud máte smluvně ošetřeno že to má odhlásit on, tak by jste potom po něm mohli případnou sankci vymáhat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]