Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Obsah nadoby v prevodovce

Od: lipiczech odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

potreboval bych poradit,kolik litru bude treba na vymenu prevodovkoveho oleje.Mam Fiat Punto 1.2 r.v. 1994.

diky moc za odpovedi

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Typuji 2-3 litry. Stejně se prodává v litrových lahvích, tak bych koupil tři a je to ;). U mě to bylo 2,6l

doplněno 02.10.12 21:56:

Ložiska normalně tak jakoby dělají meluzínu, že při jemném přidání udělají HÚÚúuuuuuu a bez plynu nic nebo při podřazení zase naberou na zvuku a zesíli huuuúúúúÚÚÚÚÚ. Tohle dělaj ložiska, která se opotřebují z nedostatku oleje rychleji a zvuk se zesiluje postupem km a času.

Z nedostatkem oleje jde taky špatně řadit za studena (synchrony)

doplněno 02.10.12 23:12:

Normální to je u starých aut, kde jsou opotřebená. Vyměnit ložisko v převodovce není moc jednoduché. Mě pomohl nový olej, který převodovku výrazně ztišil.

doplněno 02.10.12 23:15:

Olej cenu měnit má na 100%. Jinak půjde celá převodovka brzo do kopru! Není tam celoživotní náplň. Pokud se teda nepočítá, že auto bude jezdit max 10 let. Pak by to klidně mohlo takto být myšleno. Jinak já mám v servisce výměnu každé 3 roky, aby sloužila i přes 20let *frajer*.

Vyměň olej a uvidíš. Po 2000 tisících trochu stichne a půjde báječně řadit, pokud se zvolí správný olej.

lipiczech
hodnocení

myslite ze je mozne,aby nedostatek oleje,nebo olej nekvalitni zpusoboval jakysi hucivy zvuk,hlavne pri nizsich rychlostech a po rovine?lozisko to myslim neni,protoze do zatacek me to nedela.

cobrak*

No, nevím, jestli na rovině, ale když jsem měnil po předchozím majiteli olej já, tak to bylo poznat. Auto začalo být mnohem tišší. Hlavně při vysokých otáčkách.

lipiczech
hodnocení

Normalne?takze to znamena,ze je to bezne u starsich aut?nebo bezne pokud je lozisko spatne?Ma cenu teda olej menit,nebo spise vzit i rovnou loziska?

erikch*

zkuste si představit rozdíl ve zvucích při chodu mixéru na prázdno a s něčím co mixuje...-podobně bude(a je) rozdíl v chodu převodovky s olejem(čistým) a třeba jen s deckou zbytku jakože oleje...

Já bych řekl že do převodvky tak 1,8l oilu.

Jinak původní převodové olejové náplně všech aut byli doživotní.Výrobci totiž nepředpokládali,že auta budou jezdit více jak deset let!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]