Nejste přihlášen/a.
uz sem uplne na prasky z mokeho auta. kdyz sem to koupil vysla spotreba peknych 8,2 kombinace . vymenil sem provozni naplne a filtry a auto zniceho nic zacalo zrat. spotreba sla tezce pres 10 litru a to v lete. vymenil jsem jeste svicky,palivovy filtr,kabely,civku,snimac teploty vzduchu,snimac tlaku v sani, krokovy motorek,snimac klapky . lambda je odpojena,protoze jsou praskle parohy. odpojeni lambdy znamena nouzovy rezim,kdy to zer pouze o litr vic. me dto dokazalo sezrat bezne od 15 litru nahoru. pak ale zniceho nic spotreba slezla na 9,3 litru a bylo to vpohode. jezdi se jen mesto a kratke trate do 10 km,takze do 11 litru to je vpohode. za do te doby co mi dosel benzin. az to nelso nastartovat. dolil sem 6,5 litru benzinu a jezdil sem. rikam si i kdybyb to zralo 12 musim najet aspon 50 km. v zatackach to neskytlo budik ukazoval,ze benzin je tak sem jezdil. dneska dojdu k autu(na rovince) otocim klicek a ani to neskytlo. rikam si co je benzin tam je. zacal sem resit jiskru,cerpadlo apod. nic nepomohlo,tak sem zajel pro benzin dolil 4 litry a auto chytlo na prvni otoceni. to znamena spotrebu temer 21 litru
je tohle mozne? jaktoze dosel benzin kdyz vecer predtim to normalne jelo ani neskytlo a to aj do kopce a zatacek?
tehda kdyz dosel benzin mi to aspon skytalo dneska ani tuk.
unik benzinu nekde z nadrze sem nevypozoroval. a jedine co uz muze brat ten benzin je proste motor pres vstriky. jeste sme to nerozhodili chceme resit tlak paliva a regulator. je pravda,ze olejova merka ukazuje vic oleje,ale nesmrdi to od benzinu,ale je velice pravdepodobne,ze to proste bere benzin tadyma. zadna cidlo nedokaze zvysit spotrebu pri dedkovskem stylu nad 15 litru to je overeno. probiral sem to s klubakama. vseci jezdi za 8.
jinak je to motor fiat 1,6 16V 76 kw rok 96 takze hlinikove sani vstrikovani weber 001
Jak jste spotřebu spočítal? Dle palubního počítače? Palubní počítače mají rozporuplné hodnoty, podle nich bych se neřídil. Nejlepší je, spotřebu počítat vždy z plné nádrže. Nicméně, pokud večer dojedete v pohodě, a ráno to ani neškytne, vypadá to, že někde teče benzín. Pozor! Benzín není jako nafta, když vyteče, tak v menším množství vyprchá za velmi krátký čas, nejsou viditelné jasné skvrny pod autem. Čili pokud v autě byly cca nějaké 4 litry benzinu, mohl nějakou netěsností vytéct, a tyto 4 litry už ráno nikde nenajdete, jelikož benzín vyprchá...doporučuji dolít benzín, odstavit na rovince, a cca po dobu 2 hodin kontrolovat, jestli z auta nic neteče. Úplně nejlepší, by bylo vzít auto na kanál, případně na zvedák.
To uz sem delal 2x a v lete. pri vymene palivaku sem vse kontroloval. spis to tece pres motor.
palubak to nema. plnou nadz tady ani nejde natankovat je tady problem s otvetranim nadrze pistole hrozne brzo vypina. kdysi mi vypla a ja sem nalil 8 litru a hladina se nepriblizila ani konci trubky. kdybych mel praci tak toa uto hned sesrotuju,ale nemuzu si ted dovolit ho vyhodit a kupovat nove
...upřímně-co tankuješ za benzín-je to OMV, SHELL nebo AGIP? Na méně "kvalitních" benzínkách se mi spotřeba zvyšuje o půl litru až a o litr na 100 km samo tedˇv zimě(Škoda Favorit) -připadá to na kvalitu + automatický sytič, ale beztak...
Každopádně zavařit "parohy" protože s tím výrobce počítá v optimálním nastavení a podpalují se ventily. Držím palce atˇto najdete...
aj kdyby to byl special 91,tak to nemuze zrat 21 litru. to jsou rozdili v decinkach to neresim. v sani byl benzin,takze to cvachta od sani,kde uz se vstrikuje benzin z5 nahoru . takze asi vstriky. ale nemam nervy to vytahovat je tam docela blbej pristup navic 1500 kc lista se vstrikama na vrakaci
to vypadá že ti propouští nákej vstřik kouk bych po jízdě na jednotlivý svíčky a ta co bude černá nebo mokrá u tý bych skoumal dál na oplu se mi stalo že mi odešla ŘJ a nechávala mi otevřenej jeden vstřik furt a ten mi válec utápěl v benzínu
nebo bude možná jen zanešenej skusit vyndat a vyskoušet
No prave svicky mokre nejsou vubec a cerne na te plosce ne na elektrode. ja sem byl domluveny s kamosem,ze je vytahnem a zkusime obratit a startovat co to bude delat,ale dneska sem se dival,ze vytahnout to neni prace na 10 minut jak u jinych aut,tak sem to smontoval z5. kdybych vedel,ze v nejakym servise nebudou chtit majlant tak to tam hodim,ale nikdo stejne nebude chtit montovat svtriky z vrakace. docela ale enchapu jak muzou psat v JET servise,ze 90% vstriku staci jen procistit.
Ja sem tomu skoro neslapal motor sme tocil do 3 tis otacek. sem tam treba na useku 200 metru sem jen slapl prudce na plyn,ale to je par ml benzinu to se na spotrebe nijak neprojevi. asi to bude fkat otevrene ty vstriky,protoze v sani benzin nema byt pokud to nebyl olej to je taky mozne a oleje pribivalo,takze v oleji ten benzin musi byt vodu to nezere nebo aspon ne ne tak,ze by mizelo z nadrzky vic jak mezi min a max
netece auto sem kontroloval mockrat. mel sem to na zvedaku aj na jame. a palivak sem menil nedavno prave kdyz to zacalo zrat hodne. pak se to castecne uklidnilo. proto pisu,ze to kolisa. kdyz s tim jezdila moja zralo to 9-12 coz je celkem normalni ve meste,ale vcera prave to vypadalo jakoby me to nekdo okradl ten benzin. aj sem si pod to lehl,protoze sem mel otevrene dvirka od nadrze coz me zarazilo,ze bych nezavrel. ale to potece pres vstriky,protoze to zastudena dela bordel jak to je bohaty strili to do sani.
odpojil sme baterku aby se smazala autoadaptacni data jestli to rikam dobre. a uvidime. prave ja bych rad natankoval plnou,ale jsem nezamestnany a tech 1700 stovek je pro me ted dost. jinak vstiky muzu mit s listou za 1000 kc,ale otazka jestli taky nepotecou. planuju uz nove auto mam jeste JTD,ale je mi tech 2 auta lito zavest do dos rotu do obou sem vrazil strasne moc a najel sem strasne malo. dily skoro nikdo nechce a kdo se s tim ma drbat lozit na postu a posilat veci za 200 kc
Tak sem nechal odpocinout RJ. nastartoval sem a strili to do sani,ale jede na 4 valce. recetl sem si,ze kdyz tece vstrikovac hada se to a kolisaji otacky na volnobeh a me to dela tohle: sytic ma mit asi 1500 vic jedine kdybby fakt mrzlo,ale me to vyleti zastudena nad 2 tisa pak treba spadne na 1500 a zase vyleti. krokac a cidlo klapky sem menil,takze to musi byt tim,ze tam je nalitej benzin. to sem cetl tady fiatmareaclub.com/...
ale vsem to vzdycky zere jen o trochu vic me to zere 2x tolik. kdyby opravdu tka moc tekl benzin nebyl by uz davno KO motor? vzdyt se s tim jezdi 1500 km.ale k veci vstriky uz mi nabizeji,ale me se s tim nechce drbat v te zime a trosku se aj bojim ybch tam neco nedomrvil prece jen to neni jak prehodit svicky a kabely. vcera sem to zacal rozdelavat a nevedel sem jak odpojit lanko plynu.
v servise mi ale tezko prijmou dil z vrakace a nebo si vemou treba 600 na hodinu. aporad premyslim jestli by to neslo zpravit vycistenim,ale tady na zlinsku to nikdo nedela. nebo jo dela jeden LPG servis,ale ten mi rekl 800 kc za vycisteni 1 kusu to si koupim 4x celou rampu aj se sanim
tak sem nasel servis co mi to vycisti levne musim to tam teda poslat postou stejne jako do JET servisu. ale potrebuju se pobavit o tom jetsli to nebudou vyhozene penize,prtoze tam pisou,ze po vycisteni klesne spotreba o 5% me to zere vic o 100%
ja si stale myslim,ze je ten vstrik zasekly a i kdyby se vycistil nebude tesnit. proto bych rad vyzkousel v domacich podminkach jak rozstrikuje. akorat nevim s tim napetim. kamos me tvrdi,ze tam musim mit maly napeti,ale normalne masinky co s eprodavaji jsou normalne na 12v takze by se to melo normalne cinknout dratkem od baterky a a nemelo byse nic spalit.
Dneska sem konecne dostal ven vstrikovaci listu. vstriky vypadali jako nedavno mene. uplne krasne viditelne dirky. zadny karbon okolo. zkousel sme odpor vscehny uplne na chlup stejny. bohuzel sem nemel nikoho,kdo by me sledoval jak kropi. tak sme kusil jedenkrat zatocit motorem 2 vstriky zakropily a pak uz nic. asi je to tim,ze sem mel vse odpojene a RJ nepovolila vstrik. kazdopadne nyvypadalo to,ze by pres to neco unikalo. byly uplne suche. a v rampe se drzel tlak. ale chtelo by to udelatko a kazdej vstrik projet impulzama a tak pul deci benzinu a pak se divat jetsli tecou,ale domnivam se ,ze ne. naopak v snai bylo dost oleje. ne,ze yb tam byly kaluze,ale steny byly vlhke. coz asi bude vzdycky,ale nedelalo to dobrej dojem. podle me je asi KO motor e bere benzin pres krouzky,ale jaktoze tolik? kdyz se snazim jet na spotrebu a veme to na 40 km 10 litru. vykon je je pritom dobry fakt to taha dobre nebyt diry ve vyfuku taha to jeste lip.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.