Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Slovenské auto v ČR - objektivní odpovědnost?

Od: vanni odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

prosím poraďte, není mi úplně jasné, jak funguje objektivní odpovědnost. Mám auto, které je registrované na tetu na Slovensku (ona je majitelkou vozu), ale auto používám já a jezdím s ním v ČR. Pokud způsobím nehodu nebo pojedu na červenou, bude ji někdo kontaktovat, pošlou pokutu jí? Není mi jasné, jestli se bude postupovat podle našich zákonů nebo podle toho, že auto je vedené na Slovensku a tedy podle jejich objektivní odpovědnosti.

Dík:)

V.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

laybor*
hodnocení

0x

Objektivní odpovědnost na Slovensku platí dříve než u nás , ( u nás od 1.července ), takže Nejezděte na červenou ,

Při nehodě řešenné PČR budou řešit poliši Vás.

vanni
hodnocení

Já myslela, že u nás objektivní odpovědnost neplatí, ne?

nu*

odpoědnost má řidič, přestupek se řeší tam kde byl spáchán, když vás zastaví policie bude řidič předvolán ke správnímu řízení, a vše bude posouzeno objektivně

vanni
hodnocení

To chápu, ale když mě policia nezastaví, ale jen vyfotí - pošle potom pokutu mojí tetě na Slovensko?:/

laybor*

Kam to asi pošlou? podle RZ to pošlou tetě.

Nu -?!?!?!

vanni
hodnocení

Jasně, že to pošlou jí. ALe jde mi o to, jestli teda v tom případě budou postupovat podle principu objektivní odpovědnosti, který platí na SLovensku. Asi ano...

nu*

pošle, proč ne..mimochodem EU připravuje společný postup při vymáhání pokut za cca 5-6 nejdůležitějších přestupků, jedním z nich je i jízda na červenou...policie si zjstí podle RZ majitele a rovnou mu pošle složenku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]