Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bude pasovat tento rozměr pneu?

Od: petrpan* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám na voze pneu 215/55 R16 a jelikož budu na zimu kupovat nové zimáky, tak se tak poohlížím po netu a zjistil jsem, že pneu o rozměrech 205/55 R16 jsou levnější o více jak 1.500,-, že bych je bral. Ale problém je v tom, že tam jsou na těch alu discích 215/55 R16 i na rezervě, která je stejná jako kola na vozidle je taktéž 215/55 R16, zda bude vadit nebo jestli to vůbec půjde, kdybych tam dal ty 205/55 R16? Předem díky za odpovědi

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ar*
hodnocení

0x

Nazout na disky to půjde v pohodě. Otázkou je jaký rozměr máte zapsaný v TP (včetně anternativ). Jestli tam je i tento, není co řešit.

doplněno 01.10.12 21:51:

Alternativ

itan71*
hodnocení

0x

Jak píše ar. Nevidím v tom taky problém ono problém by byl kdyby jste chtěl místo R16 jiný R nebo ohodně širší a ještě třeba R17

jdukolem

to @itan příště,než něco napíšeš,se nejdříve podívej,co to písmeno " R " v označení pneu znamená.

itan71*

Vím co píšu a co je R až půjdeš kolem tak se zastav vysvětlím Ti to nebo tady máš odkaz tak se pouč JDUKOLEM google.cz/...

jdukolem

citace - R16 jiný R nebo ohodně širší a ještě třeba R17
na 16 " ráfek jde 17 " guma?
no jde ,a vlastně bez námahy
bo*

Dokonce i propadne zkrz.

itan71*

Jo jdu kolem to jsem měl na mysli kdyby chtěl větší kola jako R17 tak jdi kolem a nasaď si gumu kam chceš třeba na...:-P

doplněno 02.10.12 18:18:

BO Ty se do té gumy navlíkni a vystřel třeba do...:-P

hodnocení

0x

205/55R16 bude mít menší průměr (ale tuším že by to ještě mělo být v toleranci-koukni ,dával jsem zde odkaz na výpočet!) v tvém případu by měla mít profil.číslo 60 tzv 205/60R16. Otázkou je jak to máš v TP protože v případě STK bys (pkd si všimnou technici) bys neprošel a v případě DN by se pojištovna také mohla cukat pkd nebude rozměr souhlasit s TP!

doplněno 02.10.12 20:54:

zde odkaz : tuning.sk/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]