Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám na voze pneu 215/55 R16 a jelikož budu na zimu kupovat nové zimáky, tak se tak poohlížím po netu a zjistil jsem, že pneu o rozměrech 205/55 R16 jsou levnější o více jak 1.500,-, že bych je bral. Ale problém je v tom, že tam jsou na těch alu discích 215/55 R16 i na rezervě, která je stejná jako kola na vozidle je taktéž 215/55 R16, zda bude vadit nebo jestli to vůbec půjde, kdybych tam dal ty 205/55 R16? Předem díky za odpovědi
Jak píše ar. Nevidím v tom taky problém ono problém by byl kdyby jste chtěl místo R16 jiný R nebo ohodně širší a ještě třeba R17
to @itan příště,než něco napíšeš,se nejdříve podívej,co to písmeno " R " v označení pneu znamená.
Vím co píšu a co je R až půjdeš kolem tak se zastav vysvětlím Ti to nebo tady máš odkaz tak se pouč JDUKOLEM google.cz/...
205/55R16 bude mít menší průměr (ale tuším že by to ještě mělo být v toleranci-koukni ,dával jsem zde odkaz na výpočet!) v tvém případu by měla mít profil.číslo 60 tzv 205/60R16. Otázkou je jak to máš v TP protože v případě STK bys (pkd si všimnou technici) bys neprošel a v případě DN by se pojištovna také mohla cukat pkd nebude rozměr souhlasit s TP!
doplněno 02.10.12 20:54:zde odkaz : tuning.sk/...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.