Nejste přihlášen/a.
Poradtě, jaký jsou nejlepší značka pneu a kterou máte Vy? Jedná se mi o zimní, páč budu kupovat a nechci koupit nějaký šunty, prostě dobrá značka, hodně vysoká kvalita a vynikajcí jízdní vlastnosti za dobrou cenu...
názorů bude spousta-jde hodně užití pneu-jiné budou do hor,jiné na lítání po dálnici a městě-jedny budou hučet,ale krásně zabírat,jiné nebudou hučet,ale v horách budete mít spíš potíže...Ideální pneu neexistuje,to mluvíme o renomovaných výrobcích-vždy je někde silnější a v něčem slabší...Mimoto pro orientaci kupujících musí mít povině od července "energetické" štítky(obdoba elektrospotřebičů)-takže se v tom dá trošku líp orientovat(paradoxně v letošních testech základních parametrů zimních pneu-záběr,brzdná dráha apod.čínské pneu válcovali renom.výrobce-otázkou je ale co vydrží)...Do hor ideální Vraníky-hučí,ale obrazně vyjedete až na Lomnickej štít...
Na zimu jedině Sava, a to nekencám měl jsem barum,continental a jediné co mě usvedčily a zustal jsem u nich byly Sava na zimu na Letní gumy zase jezdim jedine výhradne na Barum ostatni mě moc nepřesvedčily
žádný výrobce snad nemá tak dobrý pneu aby se u nej dali kupovat letni i zimni každej je v nečem lepší nekdo v jizdnich vlastnostech na letnich a nekdo zase na zimnich
Doporučuju pročíst nějaké recenze na netu nebo vybrat podle testů google.cz/...
Nic nezkazíš značkama jako continental, dunlo, nebo goodyer. Ale dobře dopadly taky Savy S3+, což je taková střední třída 4pneu.cz/...
Nevím jaký rozměr potřebuješ, takže sem to tu hodila jenom tak.
Děkuji všem, jak to tak vidím, tak většina preferujete Continental, takže půjdu do Continentálek. Jenom se chci zeptat, budu je kupovat přes net, nechám si je dovézt a namontovat u známého. Zajímalo by mě ale však - na nejlevnější pneu se dají sehnat za 12.500 na můj vůz na ostatních kolem 14-15.000,-. Jsou ty pneu stejné kvality nebo jsou to nějaký padělaný pneu, že je mají o 2.500,- levnější nebo se nemusím něco bát?
Nejlevnejsi pneu jsou v pohode, i kdyz nejsou uplne nejlevnejsi. Osobne radeji nakupuju v pneunetu, ti maji lepsi ceny...
no možná to bude tím rokem výroby, jestli to není nějaký doprodej a proto by tam měli tak nízkou cenu. To si zkus ověřit
Vyber podle terénu, co nejčastěji jezdíš.Já celoročně namontovaný Barum Polaris 2 na lehčím autě- na silnici v létě hlučnější, ale v zimě na sněhu bez problémů, vydrží cca 4 roky (kupuji pneu podle výplaty a vzorku designu). Jak je uvedeno pro použití do hor, dálnici, okresky je každá pneu jiná: všimni se tvaru "podrážky" pneu terénních aut, motokrosáckých drapáků a traktorů jak jsou lamely naklopeny a porovnej s formulemi, okruhové motocyklové "bezvzorkové" pneu nebo dragstery...Další otázka je cena
Každej prostě vychvaluje do nebe pneumatiky který vlastní právě on. Nekupuj žádný čínský šmejdy a jinak prakticky cokoliv z těch profláklých značek a neuděláš chybu. Já třeba asi koupím Sava, což je kvalitní pneu za velmi výhodnou cenu.
008-nedá mi nereagovat-ony čínské "šmejdy" jsou první na světě(míněno čínská ekonomika),a to nejsem žádný "čínofil"-je spousta oblastí a oborů lidské činnosti,kde jim zbytek světa nesahá ani po kotníky-namátkou nejdelší mosty,tunely,výškové budovy,různé nejen kosmické technologie-a hlavně i přesto,že jich je víc jak 1.2 miliardy,jsou na tom finančně nejlíp-kde jsou vyspělé země světa(USA-těm v roce 2008,při první vlne krize,vpodstatě dala Čína přes bilion dolarů),Německo-potažmo celá EU atd.?!? Jak říkám,nejsem čínofil,ale je třeba trošku sledovat světové dění-pak by člověk nemohl něco podobného tvrdit(sorry,ale je to kravina)-at se nám to líbí nebo ne-Čína a jihovýchod Asie prostě pokrokem a financemi válcuje zbytek světa...
doplněno 07.10.12 16:30:a ještě k těm pneu samotným-podívejte se(pro 008) na aktuální srovnávací test zimních pneu před touto sezonou-ty čínské válcují skoro ve všech parametrech ty od předních výrobců-sice nikdo neví co vydrží,ale zas takové šmejdy to asi nebudou,že...?!?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.