Nejste přihlášen/a.
zdravim planuji koupit za pul roku octavku v dieslu, ale už ted mam možnost za vyrazně levnejší cenu si kupuvat naftu, ale jelikož nevím zdali bude nafta za pul roku plně schopná k nalití do octy, tak se optám sem dřív než začnu kupovat za 30 kč litr
Napadlo mě postupně nakoupit do kanystru nevím jak dlouhou tadle výhodná nabídka bude co sem slichal je to akce kolem měsíce a tak sem si myslel tu naftu skladovat v kanystrech a začít užívat za pul roku
tak se ptám je to možné? nebo ta nafta nejak Degraduje? jinak planuji kupovat Octavii 2 .1.9 TDI PD
Ale on se ptal na naftu. Nikoli na naftu,co není naftou? Jak jsi přišel na to, že by nebyla naftou. Stále je spousta pramenů, ze kterých lze sehnat lacinou a přitom kvalitní naftu.
I na benzinkách se ještě dnes prodává nafta, ketrá často není naftou...kdyby neměl o naftě pochybnosti, neptal by se...za 30 Kč se dá koupit LTO, nebo nafta co stála v roce 2004 24,- Kč a někdo ji skladuje od roku 2004 v sudu...a ta bude skutečně kvalitní..já bych jí tam dal, a do motoru olej z lokomotivy, která se dá také sehnat za slušnou cenu, pokud pracujio na železnici...a pokus jsme zpozemních staveb, tak tam, čortu 5 litrů oleje do míchačky a dám ho do Oktávky...protože jsem to momentálně sehnal..
Ale on nemá pochybnosti o naftě, ale nebyl si jistej, jak dlouho vydrží. Benzín se kazí mnohem rychleji, to ho mohlo zmást. Nevím, proč mu motáš hlavu bludama o oleji z lokomotivy nebo míchačky?
kdybys četl pravidelně poradnu, zjistil bys že se tady lidé vyptávají zda lze dát do auta různá paliva a různé oleje, které momentálně sehnali...ne ty co jsopu předepsány výrobcem...pochybuji o tom že tazetel zajede k čerpacímu stojanu kde natankuje naftu za 30,- Kč a pak jí bude mít půl roku ve stodole...
tazatel POCHYBUJE, jinak by sem nic nepasal
Nepochybuji o stáří a kvalitě Nafty, jen se ptám zdali když si tedka natankuju naftu KVALITNI a uchovám si ji ve stodole do konce března než koupim octávii
jestli nejak ztraci na kvalite
chlape todle není žádná pochybná nafta,jen u nás v podniku udělaly pro zaměstnance takový benefity dneska sem se dozvedel podrobnosti to znamená že nám udělaly slevy na Pohonné hmoty a to tímto zpusobem: Sleva 10 kč na jeden litr paliva pro každýho zamestnance, tento benefit trvá od dnešního dne do 31.12 2012 to znamená 3 měsíce Množství je omezeno na 1500 l celkem.
10Kč se vráci na každej clekový lir na každe učtence ( při tankovaní 37,7 litru odečtou jen 37*10= 370 kč nikoli 377 kč takle je to proste daný Platí jak na Benzin tak na Naftu.. Ale musí se to tankovat u Agipu.. Navíc je možnost Naftu tankovat u nás v podniku kam Agip doplnuje naftu pro traktory a pracovní stroje, kde pak nám to proplatí do výplaty bez daních
Proto si chci Tankovat do Kanystru od Jaru tech mam nespočet takle třeba na vodu na zahradu nebo tak, samozřejme by jsem si je označil co je letní a co zimni nafta která se snad dodává od 15.11 mi bylo sdeleno
mam 20 Litrové kanystry od Jaru mam jich plno ale na tech 1500 litru by mě stačilo 75 kanystru ktere budu mít uloženy ve stodole
Jinak dělám v zemedelství na jihu čech
Já bych v tom problém neviděl klidně natankoval těch 1500l ale spíš do sudu neo větších kandáku než 25l.Hlavně pořádně vyčistit aby byly čisté a suché a poté důkladně uzavřít.ONa nafta a benál ve strategických zásobách se také nemění každý den ale jednou za dost dlouhé období ( PHM-mák u jendoho praporu obměnoval naftici v NZ jednou za dva roky!-fakt je ten že technika nebyla tenkrát tak náročnaá jako dnešní přímovstříky v OA,v dlouhodobě zakonzervované technice se obněnovala při překonzervaci tj jednou za min.5 let a topasy s tím něměli problém po tom pětiletém stání!)
no já nemohu do vetších kandáku, protože to stejne musím mit na učtenkách tak když každej třetí den vezu 50 Litru při ceste z práce tak to budu mit akorát do konce roku
ale děkuju za odpoved
ušetřit 15 tisic na pohoných hmotách je dobrý
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.