Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pneu FULDA Carat Progresso - hrůza a děs

Od: vlada* odpovědí: 13 změna:

Varuji všechny před koupí těchto pneu. Mám je v rozm. 195-60-R14 Letní a ubezpečuji Vás-nejsem závodník! Pneu na přední nápravě vydrželi plus-mínus šokující 2000 km. DVA tisíce! Máte někdo podobnou zkušenost . Velice bych ocenil jakoukoli odpověd´. Recenze prodejců jsou uplně nanic - je jasný,že Vám vychválí i pneumatiku,která je vyrobená z rozemletých PET lahví. FULDA German kvalita- výroba ve Francii. To určitě nemůžou myslet vážně, ta deklarovaná kvalita by uvedla do hlubokýho šoku i posledního čínskýho výrobce.Děkuji za názory, musel jsem se s tou hrůzou ,co stála 1450 kč za jedno pneu s někým podělit. Paráda na tom je že prodejce má všechny možný uznání , hvězdiček víc jak na obloze a k tomuto se postaví jak je TADY zvykem , TICHO!Vladimír

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

hodnocení má vesměs výborné: pneunet.cz/...

Letní mám FULDA SPORTCONTROL 245/40 R18 a drží pekelně, mám na nich najeto cca 20tis a přijde mi, že jsou dál za polovinou, což není extra dobrý. Dostal jsem je už na autě, takže dobrý.

Jinak: Fulda je výrobce pneumatik nižší střední třídy, které nabízejí bezpečnost, dlouhodobý výkon a výhodný poměr výkonu k ceně. Na německém trhu je Fulda v současnosti jednou z předních značek, která nabízí řadu kvalitních a spolehlivých produktů pro osobní automobily, lehké nákladní automobily a zemědělské stroje. V České republice je Fulda i co se prodejnosti týče spíše jako okrajová značka pneumatik.

olaf71*
hodnocení

2x

zajímavé. kdysi jsem na ně četl dobrou recenzi a to tak dobrou, že byly skoro na špici kvality. tak raději osvědčenou kvalitu Pirelli.

ar*
hodnocení

2x

Já mám (měl) Fulda Carat Exelero a musím potvdit, ž co se výdrže týká, žádná sláva. Progreso ani Exelero nedopadly nejlépe ani na dTestu (46% a 48%).Jsou na konci tabulky. Takže za mě rozhodně nebrat. Vydržely cca 30000 a na příští sezonu návrat k Pirelli P7 Cinturato. *jasne*

tex*
hodnocení

0x

Neexistují gumy, které by za normálních okolností vydržely jen 2t km. Hledej chybu v geometrii. Rozhozená geometrie umí sjet gumy velice rychle. Sjíždějí se tak rychle na obou nápravách? Jsou sjeté stejně? Začal bych kontrolou geometrie, tlumičů popř. dalších prvků nápravy.

tex

taky si řikam.. to by ty gumy musely být jak bláto měkke

pepak*

Souhlasím,není možné aby pneu vydržela pouhé 2tkm,bude v háji geo auta.I Když Fulda skutečně stojí za prd.

pepak*
hodnocení

0x

Ještě bych k těm pneu chtěl dodat,že všude se skálopevně prosazuje názor,že všechny Čínské pneu jsou příšerné.Jde pouze o reklamní tahy a byznys,většina značkových firem si ale nechává vyrábět pneu právě v té zatracované Číně.Takže drtivá většina Čínských pneu je vyrobena nejnovější technologií a ze směsí,ze kterých vyrábí právě pro značkové giganty,poté je pouze prodává pod svým názvem,např NANKANG,ZEETEX atd.

luke237
Jenze jak mas takovymto neznamym znackam verit? Kdo ruci za kvalitu? Maji stejnou kvalitu u vsech vyrobku vyrobenych za dlouhe casove obdobi? Az to otestuje nemecky autoklub a nekolik let po sobe zjisti, ze dokazi udrzovat kvalitu vyroby, tak o tom zacnu uvazovat. Do te doby budu verit firmam, ktere uz si jmeno udelaly a budu kupovat Barumky.
pepak*

Pokud ve stejný čas vyrábějí na stejné lince,tzn.stejnou technologií a směsí,nemám důvod nevěřit,pneu mají pro prodej v Evropě potřebné atestace.A k těm Barumkám-drtivá většina jich je vyrobených v Malajsii.

luke237
No jo, jak ja ale vim, ze po vyrabi na stejne lince se stejnou smesi. Klidne tam muzou jen pondeli az streda smes cislo 1 pro velke zakazniky a pak ctvrtek+patek (levnejsi) smes cislo 2 pro maloobchod pod znackou ZEETEX.

Dik za upozorneni na Malajsii na Barumkach. Budu to kontrolovat.

no zrovna ty barumky kvalitou zrovna neoplývají...

luke237
V nemeckem automototestu jim vysly jako jedny z nejlepsich co tyce pomeru cena/vykon. Uz je to ale nejaky patek.

nu*
hodnocení

0x

Dnes se falšují i značkové gumy.Už jsem viděl falešnou michelinku, bočnice měla měkké jako nafouklý prezervativ...auto po dešti klouzalo na asfaltu jako na ledu...kdo nevěří, ať kupuje gumy na internetu od neprověřených prodejců

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]