Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit rzi v bloku motoru?

Od: janmega* odpovědí: 5 změna:

Mám ve starém americkém autě z roku 1930 - v bloku motoru asi hodně rzi. Rozebírat do šroubku a vyškrábat celý blok je moc práce. Vyšťourat to jde jen dírou pod čerpadlem, ale dál se do šestiválce nejde dostat. Proplachoval jsem to půl dne a pořád to nejde vyčistit. Propálchováním se to zlepší, ale po pěti minutách a novém natlakování vodou zase vylítne z bloku motoru rez. A tak pořád dokola.Nevíte někdo jaká chemie by to dokázala rozpustit? Motor se i s novým chladičem a opraveným čerpadlm přehřívá a ve vedrech to vyhodi rezavý fridex.

Před 15 lety jsem do bloku auta nalil tu starou Arvu, / na mytí motoru / ta z té rzi asi za hodinu, udělala rúžovou kašičku která se dala vypláchnout a bylo to čisté. Prý se to zakázalo vyrábět jako neekolgické, a ta dnešní s tou rzí ani nehne.

Tak asi nějaká chemije co žere rez.

Díky Honza

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

donat
hodnocení

1x

Narozdíl od erikcha bych se nepouštěl do tak radikálního postupu. Zkusil bych na čištění klasickou Coca colu ( konzultováno s kolegou z VŠCHT ). Napustil bych na několik hodin blok tímto americkým nápojem. Po vylití bych celý blok neutralizoval ve vodní lázni, aby se vyplavil zbytkový cukr. Poté bych blok vysušil stlačeným vzduchem a pokud možno kompletně nakonzervoval konzervačním olejem. Pro příště bych používal nějaký motorový olej s antikorozivními příměsemi.

hanher*
hodnocení

0x

Arva se stále vyrábí:

velvana.cz/...

doplněno 29.09.12 23:26:

Aha, až teď jsem pochopil, že tato nová Arva nepomáhá.

gumidek*
hodnocení

0x

Arva se dělá ve dvojím provedení. Oplachová v růžové plechovce a bezoplachová v zelené. Ta zelená je jen voda dle mě. Nečistí nic a je na prd. Vyskoušejte tu růžovou. Stále se dá sehnat.

erikch*

chemicky působí na oxidy železa(což je de facto rez) kyselina fosforečná-dá se to sehnat v několika procentním složení jako různé chemické odrezovače-pokud už ,kupte si ten od FORCHu-ten fakt funguje...

itan71*
hodnocení

0x

Je to historické vozidlo já bych si tu práci dal to rozebrat. Není to obyčejná šunka není kam spěchat stejně by se s takovým autem nemělo jezdit v zimě. @janmega bylo by možné vložit foto celého vozítka? Rád mrknu. Naposledy jsem byl na srazu v HK Stříbrný rybník

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma mytí motoru

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]