Nejste přihlášen/a.
Zdravím, věčně čtu, že lidem padá auto do tzv. nouzového režimu. Zajímalo by mě jak se pozná, že auto spadne do nouzového režimu a proč?
Většicnou se rosvítí kontrolka (check) a motor stratí výkon.
doplněno 29.09.12 20:51:Proč, no řídící jednotka dostane info, že není něco OK a aby nedošlo k poškození , sníží výkon.
Je to tak, jak píše ar.
Rosvítí se kontrolka např. vstřikování, a motor najednou ztratí výkon, aby nedošlo k dalšímu poškození.
Stalo se mi to minulý týden, výkon na autě klesl dokonce dle technika z autorizovaného servisu o polovinu, na 120k.
bohužel už většinou ŘJ nerozpozná "planný poplach",chybu nějakého ze snímačů atd. Bohužel zdánlivý jakože pokrok(elektronika) přesně pak dokazuje starou známou pravdu,není-li v autě to a to,nemůže se to pokazit...Uvedu reálný příklad-klasické obtokové turbo známé(a spolehlivě fungující) x desetiletí a jakože "moderna" s nastavitelnou geometrií lopatek-kdo zažil vi,že obtok je "nesmrtelný" a nastavitelné je repas od 10 000,- výš(at je to do čehokoli)-přičemž parametrově není rozdíl(žádný technologický posun,jen riziko problémů)...Jinými slovy,jak osobně tvrdím-auta přestala být auty kolem roku 2000,pak už to jsou jen úspory automobilek,nesmyslné ekolimity atd.,a to se musí dřív nebo později projevit...,nemůže(ale bohužel je) rádoby ekologie na úkor techniky a technologie...
Díky všem za odpovědi.
P.S.: Auta přestala být auty do r. 2000? To jsem rád, že mám auto z 1998 :D.
já obě rok 96-a jedu kdykoli-mráz,slunce,a kamkoli-Evropu i za roh......a k té "životnosti" motoru TSi-minimálně 1/5 bych ještě ubral...,četl jsem něco podobného v kontextu používání s plynem(LPG)-TSíčka jsou naprosto nevhodná,jelikož mají tak tenké stěny válců,neunesly by zvýšené teploty spalování plynu,že hrozí totální kolaps-tak o čem pak to je...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.