Nejste přihlášen/a.
dobrý den chtěl by jsem se zeptat řím muže být že mi mizi voda z okruhu chlazení.. měl jsem ve vodě bordel, takže jsem to na jaře kompletně propláchnul asi 5x čistou vodou, a nakonec jsem tam nalil čistou vodu normoš pitnou, vím že se to nemá ale tak i tak, by tam ta voda měla být když ji tam dolejvám tak vetšínou cca za 2 až 3 týdny doleju cca 1 - 1,2 litru vody, vždycky zmizí až do hadice že v nádržce nic není, olej nepřibejvá je furt stejnej a spalovat se taky nemuže pač to jede naprosto normálně jak má
skoumal jsem jak za studena tak za tepla jestli nekde neuniká nebo nekape a nikde sem nic neschledal, sem s toho jelen ![]()
příští měsíc tam budu dávat nemrznouci kapalinu, abych to připravil pomalu na zimu
a práve se bojim abych nedolejval chladící kapalinu stejně jako vodu ![]()
Kup si takový sajrajt do chladičů na utěsnění drobných prasklin, nemůžu si vzpomenout jak se to jmenuje. Loni před zimou jsem to tam cpal a mám klid i v létě a necpal jsem to poprvé bylo to i u jiných aut. Příště do chladiče necpi obyč.vodu ale destilku ta nevytváří vodní kámen a tím pádem neucpává okruh
doplněno 29.09.12 20:45:Tady je něco podobného co jsem použil nicecar.cz/...
doplněno 29.09.12 21:16:@momo zřejmě jsi někde udělal chybu já to vlil přímo do fridexu a v pohodě drží už od loňska. Mám zkušenosti i z předchozímy auty u jednoho mi to drželo skoro 4roky (potom šlo do šrotu) i po výměně fridexu to drželo.
Pozor při použití "sajrajtu" na utěsnění chladiče. Napřed, jak vám tady radí zkontrolujte všechny hadice a chladič maximálně zahřátý. Já měl dost velkou díru a přípravek chladič utěsnil jen pokud tam byla čistá voda. Pak jsem přidal fridex a ten tento přípravek rozpustil a teklo to dál. Doporučuji zkontrolovat hadice, pak vymontovat (je to jednoduché, dělal jsem to před barákem na ulici) chladič a doma napustit a překontrolovat. Jestli máte známého tak vám jej popřípadě zaletuje. Přinejhorším sehnat starší chladič. Na felicii asi nebude tak drahý. Já udělal blbost a během zimy jsem spotřeboval dolíváním asi 3l fridexu. M.
doplněno 29.09.12 21:15:Ještě mě napadlo. To množství vody je dost velké. I když auto "jede jak má" už může být chycené těsnění pod hlavou. Pára z výfuku?!? M.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.