Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mohu takto jezdit?

Od: invent* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, potřeboval bych se Vás,kteří tomu rozumí na něco zeptat. Chtěl bych si koupit auto, jedná se o Škodu Felicii, která nemá zaplacenou ekodaň, a tak mi prodejce (Soukromá osoba) nabídla, že napíšeme jen kupní smlouvu a že zruší pojistku, a já si udělám svou.Tudíž sem se chtěl zeptat,jestli se to dá udělat, že se jen napíše smlouva, předají se peníze, klíčky a papa? Zkrátka bez žádnýho odhlašování na nového majitele nebo tak.V malým i velkým tp by bylo napsáno stále jméno předchozího majitele, a já bych měl svou pojistku a normálně jezdil.Nebyl by potom třeba problém někde na další STK nebo problém s policajtama? Děkuji za vysvětlení.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

itan71*
hodnocení

0x

To není problém a na STK je to nezajímá tam je důležitější stav vozidla. Při STK ze do papírů stejně píše majitel a ne kdo s tím jezdí. Policii to tolik taky nezajímá a kdyby se náhodou při kontrole ptali, máš to půjčené a máš klid

bo*
hodnocení

0x

Jde prakticky o auto zapůjčené.Pojistku nerušte,ale plaťte ji.Na STK je jedno kdo auto doveze na kontrolu.Pro policii byste měl mít papír že majitel vám vozidlo zapůjčil.

erikch*

polici je do toho víte co-PČR nepřísluší zkoumat majetkoprávní vztahy osoby řidiče ke kontrolovanému vozidlu-tohle je jiné,opouští-li vozidlo prostor země registrace...takže žádný papír o zapůjčení apod.není zapotřebí,a na případnou otázku odpověd,je to pjčené a nashledanou...

evyp

PČR musí a zkoumá, jestli nebyl spáchán trestný čin či přestupek( např. krádež, neoprávněné uživání cízí věci atd..) Takže zkoumá i majetkoprávní vztahy ke kontrolovanému vozidlu.

doplněno 30.09.12 11:36:

Já jsem jezdil cca 5let na technický průkaz, kdy majitel i provozovatel v něm uvedený , byl dávno mrtvý. Vozidlo nebylo zahrnuto do dědictví a zůstalo tedy nepřepsané. Za těch 5let jsem 2x zažil situaci, kdy PČR dělala problémy a to zdůvodu, že technický průkaz byl neplatný. Těžko totiž může něco vlastnit a už vůbec nemůže něco provozovat 10let mrtvá osoba. Já jsem neměl v ruce nic, čím bych mohl prokázat majetkoprávní vztah k vozidlu. Takže jsem měl trochu strach.Např. kdyby PČR nechala vozidlo odtáhnou, tak jsem prakticky o auto přišel. Ale zpět k tématu.

Určitě bych si kupní smlouvu nosil u sebe, protože až mu vozidlo např.odtáhnou 400km daleko od domova, tak mu ho bez prokázání majetkoprávního vztahu nevydají.

s váma je to marný*zed*. ano, zkoumá. v případě důvodného podezření. pokud má řidič k vozidlu ORV (je jedno, kdo je uveden jako provozovatel) a povinné ručení na svou osobu, tak co by asi tak měli zkoumat? s policí se nemluví, ale to je na vás moc komplikovaná věta, co?

doplněno 29.09.12 22:31:

prostě PČR nemá oprávnění zkoumat majetkoprávní poměry, to v ČR přísluší soudům. PČR dostane doklady a může akorát zasalutovat a popřát šťastnou cestu!

erikch*

2masoni-tak nějak...dávám *palec*

manotek*
hodnocení

0x

Já sem taky tak koupíl felicii z eko daní a pohoda

doplněno 30.09.12 10:13:

je černá a papířech je že je zelená tmává ta moje

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]