Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Česká kancelář pojistitelů

Od: anezka963 odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych poradit s touto věcí: před 3 roky jsem koupila auto, pojistku jsem platila cca 2 roky od té doby s autem nejezdím takže jsem pojistku neplatila ikdyž vím že bych měla. Podepsala jsem kupní smlouvu, ale auto původní majitel do dnešního dne neodhlásil na registru vozidel, ale jen na pojištˇovně. Jemu přišlo od městskýho úřadu údajně pokuta ve výši 10000-, ve správním řízení, proto si auto odvezl i se všemi doklady s tím že jej zlikviduje.Od pojištˇovny jsem zatím neobdržela žádnou upomínku, ale potřebovala bych vědět kdo má tedy platit pojistku a po kom ji bude pojištˇovna vymáhat a jak se vyhnout problémům, popřípadě jak mám v této věci dále jednat.

Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bo*
hodnocení

0x

Je to vpořádku,nedělejte nic.Ten bývalý majitel vás měl ještě zliskat.

vk
hodnocení

0x

jestli ma predchozi majitel podepsanou kupni smlouvu tak to muze hodit na vas...

lll*

Nehodí, pokud auto neodhlásil, zůstal jako provozovatel.

prskac1*

Pokud má předchozí majitel kupní smlouvu tak máte smůlu i když auto nebylo odhlášené na Vás. A další věc je ta,že vy jste povinna si bez prodlení sjednat povinné ručení na sebe. To jeho se na Vás jaksi nevztahuje,a ještě když ho zrušil. Já osobně bych šel na úřad s kupní smlouvou o prodeji vozidla a nechal bych Vás to zaplatit do poslední koruny.. A určitě to řešila ČKP takže tam pán zašle smlouvu,že auto bylo toho a toho dne prodané a nebojte se oni mají čas,ale to přijde...

duvel

ty jsi dobry vul... priznacny nick

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]