Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nefunkční zadní brzdy

Od: alexis* odpovědí: 6 změna:

Mám seata ibizu 021A rok 1990 a už dlouho ji prodávám za symbolickou cenu. Ted jsem sehnal kupce, tak jsem chtěl zkontrolovat jestli je vše OK, ale zjistil jsem, že brzdí pouze přední brzdy. Zadní vůbec nebrzdí, ani ruční brzda, což je dost špatné :) Prosím poradte čím to bude, nikde dlouho nestála, denně v provozu. A jak to vyřešit? Děkuji za rady. :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Prodat (věnovat) s uvedením této vady ve smlouvě - cena opravy bude - pravděpodobně, vyšší, než cena "symbolická"...

hodnocení

0x

brzdová soustava může být zavzdušněná nebo může být vadný brzdový válec nebo taky více věcí

mosik*

ja bych řek že pokud předek brzdi a zadek ne tak vzadu tečou válečky a tím ani ručka nebude fungovat jelikož se nenastaví samostav... rozebrat zadek a podivat se jestli to tam neni slité brzdovkou...pak oprava cca 150za jeden valeček a máte to...ale stim si asi sám neporadite jinak by jste na tu zavadui přišel sam...pak druha otazka jak toto odstraníte jestli omezovač chodí tak jak má...u takhle starého auta bych řek že ten bude zkorodovaný a zatuhlý tudíž zadek stejne brzdit asi nebude ... jenom na ručku ano...dejte to do šrotu a máte 5ku zarobenou :D

ar*
hodnocení

0x

Vzhledem k tomu, že nejde provozní ani ruční brzda, tak to tipuji na zarezlé samostavy. Jediné jak s určitostí zjistit závadu, je sundat bubny a překotrolovat.

hodnocení

0x

Pkd si ještě pamatuji ,tak jednině rozebrat,vyčistit (event .vyměnit pakny) a všechny kluzné části promazat a lanka ručky dát nová (už je to hodně dlouho tak nwn zda jedno či dvě nebo tři( s brzdami jsem neměl rpoblém,spíše s elektro a motorem (1,7D).

mosik*

kámo ja jsem mechanik a zaručuju ti že tečou valečky...ty nedovolí samostavu nastavit ani ručku tím padem nejde nic...a stejne bych to nerešil a prodal s temato zavadama nebo dal do žida(sběru)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]