Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto odhlasene na me jmeno

Od: jerenimo* odpovědí: 6 změna:

dobry den,chtel bych se zeptat,na jednu vec..asi pred peti lety jsem koupil auto,na me jmeno bylo pouze odhlaseno,ale uz jsem ho neprihlasil,pojistitel auta byla partnerka(byvala).jelikoz je auto momentalne nepojizdne, uz asi tech 5 let tak jsem ho chtel nechat zlikvidovat,ale jelikoz jsem auto na sebe nikdy neprehlasil, jen bylo odhlaseno na me jmeno,tak je auto porad registrovano na puvodniho majitele? to auto ma stale ma Byvala partnerka a je z toho vrak..nemam od auta zadne doklady.Tak nevim jestli s tim autem tedy mam neco spolecneho nebo ne.. podle SPZ jsem si vyhledal zda je auto pojistene udajne melo byt pojistene az do cervence lonskyho. dekuji za odpoved

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikch*
hodnocení

0x

prvně-zápis v registru(a TP) nemá žádnou právní váhu-majitelem bude(je) ten,.kdo věc(auto)legálně nabyl-většinou na základě nějaké kupní smlouvy(alespon mezi 2 a více fyz.osobama)-ta asi i existuje,že-takže majitelem jste vy...A je jedno zda odhlášeno,neodhlášeno,dohlášeno apod.Pokud je z auta vrak a je vidět,že tomu tak postupně bylo minulých 5 let-bylo by dobré pořídit foto-video dokumentaci(včetně detailu VINu),auto nechat sešrotovat a pak vyřadit-v jednom kroce spolu s vyřazením(žádost o trv.vyřazení z registru)-tu předložíte paní u okénka na dopr.úřadu-ona zareaguje,že není dohlášeno-vy vyndáte druhou vyplněnou žádost (zapsání změny...)-dohlásíte a hned vyřadíte-je to za onen poplatek 800,-jakože převod...No a onu pořízenou foto-video dokumentaci pečlivě uschovat pro případný spor u soudu (ČKP nikdy nespí)...Prostě auto stálo na zharadě nebo kde a jak vidno ani nemohlo být provozováno...

jerenimo*
hodnocení

nejsem si jisty,jestli se tam delala nejaka kupni smlouva,to si uz nepamatuji..Zkousel jsem volat na registr vozidel a pani my rekla ze je auto registrovano na urcite jmeno ktere mi taky rekla,ale nebylo to moje a ani ze probehla nejaka zmena.i kdyz jsem aut no na sebe teda neprehlasil tak ho muzu nechat sesrotovat avyradit jak uvadite?a co pak s pojistenim ze auto bylo na ulici po celou tu dobu 5let...i kdyz mi nejake pojistky vyjeli ze by to melo byt pojistene,ale nejsem si jist..zaplatim i nejakeho flastra pozadu z neco?a kde sezenu zadost (na zapsani zmeny?)

vk

jak to tak vidim, zasel bych na registr vozidel zjistit zdali mate na sebe napsane nejake auto .. pak bych to resil dal..

zabu
hodnocení

0x

jerenimo:vy si ale odporujete. V dotazu píšete, že auto bylo odhlášeno na Vás, ale v druhé reakci píšete, že Vám paní na registru řekla cizí jméno vlastníka. To není možné. To by bylo možné pouze za předpokladu, že původní vlastník auto neodhlásil, a to se mi moc nechce věřit. Jak je to tedy doopravdy?

jerenimo*
hodnocení

tak jak rikam,pri koupe tohoto auta bylo me jmeno na VTP jako odhlasene na me...ale jelikoz k prepisu na me jmeno uz nedoslo,ptoto jsem se obaval k vuli pojistce a colal na registr vozidel,kde mi rekly ze auto je registovane na jmeno toho a toho..Proto i ja tomuhle nerozumim,protoze automobil nam zustal ale nikdy mi neprisel zadnej dopis s papirama nebo pojisteni..proto me to zarazilo...

zabu

Jak už tu zaznělo, vlastnictví vozidla je dáno kupní smlouvou. No, pokud bývalý majitel vytáhne nějakou smlouvu s Vámi, tak se připravte na problémy. Asi to půjde za Vámi. Všechno. Hlavně čekejte pozdrav z ČKP za nepojištěné vozidlo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]