Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Potřebuju vyměnit na své Felicii 1.3 BMM staré tváře altík a mám možnost koupi si 55A. Chci se proto zeptat, jestli ho tam můžu dát, kdyžtam mám 70A. Nemám tam klimu ani servo. Díky
Treba si prepočitať aky je odber z baterie,pri bežnom použivani.( svetla ,autoradio stierače, kurenie atd..)Ak to neprekroči 55 A tak to bude v pohode.Ak by si mal vetši odber ,tak ti alternator nebude stihať dobiť bateriu.Tak sa mi zda že až tak nezaleži na kapacite autobaterie ako na tom kolko z baterie "tahaš".Aby sa ti nestalo že všetko bude v poriadku ,len bateriu nestihne alternator dobiť.
Spíše než běžná spotřeba je důležitější spotřeba auta při krátkém ježdění a častém startování.Pak nemusí 55A alternátor stačit,protože to startování sežere většinu kapacity baterie.
JABRAKA
Znám asi 20 filet, které jezdí s altíkem 55A a jezdí v zimě v létě,po městě, kde se startuje na každém rohu. Výrobce snad není blbec aby si to nedokázal spočítat. A co se týká toho dobíjení, tak do kytek půjde každá baterka,když každý den nastartuju 30krát a ujedu pokaždé kilometr. Na to nebude stačit ani můj 120A altík v passatu, kde je na elektriku i odsávaní prdů ze sedačky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.