Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Alternátor Felicia 55A za 70A?

Od: bufon odpovědí: 8 změna:

Dobrý den. Potřebuju vyměnit na své Felicii 1.3 BMM staré tváře altík a mám možnost koupi si 55A. Chci se proto zeptat, jestli ho tam můžu dát, kdyžtam mám 70A. Nemám tam klimu ani servo. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prskac1*
hodnocení

2x

Ano altík tam můžete bez jakýchkoliv obav dát. Baterii budete mít stejně max 55Ah tak se není čeho obávat. Vše bude fungovat jak má.

bufon
hodnocení

Ano, mám baterku 45ah dokonce. Díky

prskac1*

Tak to je bez problémů.

martinhajek*
hodnocení

1x
Pokud v autě nemáš nadstandardní výbavu, alternátor 55A stačí. Ostatně hromada Felicií s nimi jezdí.
P.S. Kdybys tam měl klimu, měl bys tam altík 90A.

mkat*
hodnocení

0x

Treba si prepočitať aky je odber z baterie,pri bežnom použivani.( svetla ,autoradio stierače, kurenie atd..)Ak to neprekroči 55 A tak to bude v pohode.Ak by si mal vetši odber ,tak ti alternator nebude stihať dobiť bateriu.Tak sa mi zda že až tak nezaleži na kapacite autobaterie ako na tom kolko z baterie "tahaš".Aby sa ti nestalo že všetko bude v poriadku ,len bateriu nestihne alternator dobiť.

martinhajek*
Nic počítat nemusí. Sériovou výbavu mu bude 55A napájet v pohodě, i když to zapne všechno součastně.
Tedy při běžné jízdě, ne v kolonách, ale tam by byl problém i se 70A altem.

jabraka*
hodnocení

0x

Spíše než běžná spotřeba je důležitější spotřeba auta při krátkém ježdění a častém startování.Pak nemusí 55A alternátor stačit,protože to startování sežere většinu kapacity baterie.

JABRAKA

prskac1*

Znám asi 20 filet, které jezdí s altíkem 55A a jezdí v zimě v létě,po městě, kde se startuje na každém rohu. Výrobce snad není blbec aby si to nedokázal spočítat. A co se týká toho dobíjení, tak do kytek půjde každá baterka,když každý den nastartuju 30krát a ujedu pokaždé kilometr. Na to nebude stačit ani můj 120A altík v passatu, kde je na elektriku i odsávaní prdů ze sedačky. *palec*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]