Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jake zimni gumy?

Od: martina4* odpovědí: 17 změna:

Ahoj,jake mi prosim doporucite zimni gumy o rozmeru 195-65 r15? Peugeot Combi,jezdim casto dalnice a bydlim v miste kde je v zimne dost snehu. Ktere jsou dobre? Nejaky sunt z Hypernovy nechci kupovat. Diky moc.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
od letošního roku mají na sobě nálepky s údaji, takže všechno budete mít jednodušší (nemusíte pročítat recenze), já se nikdy nespletl s Continetalkami... hodně výrobců aut je používá i jako první obutí (i drahá auta jako BMW), takže to není kvůli ceně... cenově jsou srovnatelné s ostatními lepšími. Mám mám tuhle a jezdím i na sněhu jak drak, ale fyzika pro ně platí taky :) ContiWinterContactTM TS 830 P Cena je cca 1.400,- za jednu, to mi přijde hooodně dobrý :) zbozi.cz/... ContiWinterContactTM TS 830 P - bezpečně v zimě s výkonnými vozidly.Vyjímečná brzdná síla na mokré a zledovatělé vozovceVysoká tuhost bloků dezénu ve středové části a v obvodovém směru a velký počet lamel s optimalizovanou sestavou adhezních hran zaručuje vynikající brzdný výkon na mokru, stejně jako na sněhu a ledu.Lepší záběr na sněhuVysoký počet bloků a lamel v ramenních oblastech a použití "zámečkových"sinusových lamel vytváří více adhezních hran a zvýšuje tak trakční sílu na sněhu.Dlouhá životnostDíky rovnoměrnému rozložení tuhosti v dezénových blocích a rovnoměrné distribuci kontaktního tlaku, vykazuje pneumatika ContiWinterContact™ TS 830 P menší a rovnoměrnější opotřebení. Výsledkem je samozřejmě delší životnost pneu.doplněno 27.09.12 07:50: jinak na vyšší vrstvu sněhu potřebujete alespoň vzorek 6mm, nové mají asi 8mm (?). Takže první rok dva to bude labužo.doplněno 27.09.12 07:52: fakt naposled: vpravo jsou výsledky z recenzí: conti-online.com/...
martina4*
hodnocení

Tak budu kupovat jen dve ty gumy,protoze dnes mi dal znamy dve gumy Dunlop SP Winter Response vzorek 6,5mm stari 3 roky. Ty dam na zadek a do predu si koupim nove. Muzou byt jine znacky nez zadni? Diky

martinhajek*
27.09.12 13:20
Můžou.
ar*

Můžou být na druhé nápravě pneu jiné značky. Mě se osvědčilo používání Goodyear Ultra Grip 7. Těď mám Michelin Alpin A3 a celkem tragedie, ty nebrat.

Jinak doporučuji dát nové zimní pneu na zadek, ne na předek.

prskac1*

Osobně jezdím na těchto: pneumatiky.cz/... maximální spokojenost. Passat B5...

martinhajek*
Ano, hlubší vzorek dozadu, ale to nikdo nedělá. Vepředu by po čtyřech letech nebyl žádný :-D
Je ale sebevražda vyjet na vzorku pod 3mm na zadní nápravě, nebo dokonce mít vepředu zimní a vzadu celoroční...
erikch*

martinhajek-(sebe)vraždou je vyjet v zimě a nezvládat jízdu na sněhu(ledu)-to vidím osobně jako podstatně větší problém než mít na zadní nápravě celoroční pneu...Bohužel my češi jsme takový,že všichni umíme všechno,všemu rozumíme nejlíp,ale stejně jako ne každý může být jaderným fyzikem,tak stejně ne každý může řídit auto (nejen) v zimě...,a to obrazně i kdyby měl vzorky od traktora...

martina4*
hodnocení

Neni lepsi dat na predni napravu nove gumy? Vetsi vzorek je prece lepsi na nahon,ne?

ar*

Není, daleko bezpečnější je mít lepší vzorek na zadku, jinak se vám může lehce stát, že vás zadek "předeběhne" a to klidně jen když prudce uberete plyn a budete na uježděném sněhu. Vůbc ani nemusíte přibrzdit a jste ve smyku.

martina4*
hodnocení

Tak mam favority: Continental Winter Contact TS830

Goodyear Ultra Grip7 (8)

Mischelin Alpin A4

Dunlop SP Winter Sport 4D

Dunlop SP Winter Response

Tak tedy ktere vybrat? V testech vychazi nejlip ty Conti. Diky Martin

milanz

Víceméně se rozhoduju mezi stejnýma dezénama, jen u mě teda nevede Dunlop SP Winter Response a nebral bych UG 7, které se už pomalu přestávají vyrábět a nahrazuje je UG 8. Pokud nerozhoduje cena, tak bych asi vybíral podle aktuálních testů.

google.cz/...

frantisekpetru*

Ještě si do výběru můžete přidat Continental WinterContact TS850 a Dunlop SP WinterSport 3D.
A ani s jedněma z těch celkem 7 nebo 8 vybraných rozhodně neuděláte chybu.

kiaransalee*
hodnocení

0x

pokud vsadíte na polaris 2, budete spokojen (já octavia combi, často dálnice, o vikendech hory).

martinhajek*
Polarisy jsou solidní pneu, ale u těžších aut už nemusí v hlubokém sněhu vykazovat dobrou směrovou stabilitu. Pro malá auta jsou ale dobrým standardem za výbornou cenu.

milanz
hodnocení

0x

V letošních testech vyhrály continentaly, ale ty nové TS850 a dunlop winter response nedopadly moc dobře. A pokud by ses rozhodoval mezi UG7 nebo UG8, tak vem 8. UG7 se už přestávají vyrábět a nahrazuje je právě UG8. Takže proražení jedné gumy by tě mohlo stát víc peněz, kdybys musel kupovat pneumatiky dvě.

michaaaalll
Co rikate na Nokian?
martina4*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]