Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dopravní nehoda - kdo vybírá servis?

Od: artik* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den , včera mě naboural pán na parkovišti , přišel mi to říc na prodejnu a dneska mi měl zaplatit škodu . Když jsem v servisu zjištoval kolik to bude stát a řekl jsem mu to , tak se cuká , že to prý udělá jeho známej levněji ,ale to já nechci . JAk dál postupovat? Mam jen jeho SPZ + telefon . Díky za rady

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Měli jste sepsat záznam o nehodě a nahlásit to jeho pojišťovně jako škodu na vašem na autě. On by vám to správně měl zaplatit z povinného ručení. Teďka jedině tak chytnout ho pod krkem a ty peníze z něho vytřást.

artik*
hodnocení

on nechtěl nic sepsat a auto pojištěné nemá

erikch*

fajn-a jak jste reagoval vy? Jakože "dobrý kámo,až budeš mít kačky,tak mi je pak dáš,já si to zatím nechám ze svého opravit..."Dokud bude podvod tr.činem,a podvedení se budou spoléhat na stát,systém atd.,že jim jakkoli pomůže-tak se lidé nenaučí používat svůj reálný rámec chápání...Jsme v čechách,denně v médiích probíhají stále dokola situace o "důvěřivosti"(dalo by se to říci i jinak) a "slzách"-bohužel je to pořád jen o tom,kolik dotyčné podobné "prozření" stojí peněz...Lidi přemýšlejte-proč by ten druhý-co mi způsobí škodu-měl mít dobrovolný zájem mi škodu uhradit,problém řešit atd...?!? Naopak-alespon drtivá většina čechů se bude snažit z toho nějak "vybruslit"-no a až to poškozenému dojde,je většinou pozdě to nějak konstruktibně řešit...Momentálně asi jediná rada-navětívit MO PČR,pokud vás "nevyhodí"(napřímo sice nemohou,ale tradá další papír do šuplíčku č.3)...

artik*

.Lidi přemýšlejte-proč by ten druhý-co mi způsobí škodu-měl mít dobrovolný zájem mi škodu uhradit,problém řešit atd...?!?

protože sám přišel na prodejnu se zeptat , jestli je auto moje , že ho naboural , kdyby nechtěl nic řešit ,tak by rovnou odjel a nehledal majitele . Řekl , že si mám zjistit škodu , že druhý den přijede a škodu uhradí . Přijel , má mu řekl odhad škody a on mi řekl , že to je moc , že to uděláme na jeho pojistku . Předložil zelenou kartu ,ale ta byla na jiné vozidlo , tak jsem ten papír vyplnit nemohl . měl zase druhý den dovézt peníze ,ale už se neukázal

erikch*

jen bych k tomu dodal,že "nikdo vám nemůže dát tolik,co vám já moho slíbit"...,řekněme lehce sofistikovanější,ale výsledek je tentýž,že ...?!?

eulalie*

Tak jste měli zavolat policajty a bylo by to. Měl byste aspoň něco v ruce. Co teďka chcete dělat? Ničeho nic nedocílíte. No nemá proč vám něco platit. Nikdo ho k tomu nedokope. ...

no jestli neměl poviný pojištění tak se nedivím že to nechtěl sepsat tot pro vás velké poučení pro příště já osobně jak se někdo cuká při sebemenší jím zaviněné kolizy-vyplnění a podepsání europrotokolu a samozřejmě si vše mobilem nafotit volám k nehodě policii

hanher*
hodnocení

0x

Co udělat?

Ohlásit na pojišťovnu, a máte klid.

artik*
hodnocení

na jakou pojištovnu? Mam jen POV. a ta to řešit nebude

buss

Tož to chce si přečíst podmínky co nebude hradit

artik*
hodnocení

z mého POV se nebude hradit vůbec nic , on udělal škodu , tak to mělo jít z jeho POV ,ale on žádné nemá :(

laybor*

Tak to nahlas na ČKP - oni to z něho vymůžou (jedinný kladný důvod pro existenci ČKP.)

artik*
hodnocení

tak jakej je nyní postup? Zavolat policii , nahlásit nehodu a pak nechat opravit na vlastní náklady a nahlásit to na ČPK A čekat , jestli něco dostanu? oprava za cca 10tis. + 4 dny budu bez auta ,které nutně potřebuju

mowla*

Já bych si znovu rázně promluvil s "pánem" a dal mu na výběr - buďto mi bez prodlení uhradí požadovanou částku na opravu v servisu a nebo ihned posílám info na ČK a PČR...

To, že on nemá pojistku tě vůbec nemusí zajímat (zákon porušil on, ne ty) a na nějaké "známý to udělá levněji" bych nebral zřetel - já chci auto opravené dobře a se zárukou - on ho naboural, ať platí... Pokud auto potřebuješ opravdu nutně, klidně si nech uhradit náklady i na auto z půjčovny...

;)

tesi05*

Osobně: Ohlásit na ČKP, oni přidělí škodnou událost po prověření neexistence POV libovolné pojišťovně (většinou Česká pojišťovna). Tato pojišťovna Vám dá číslo škodné události. Přijedete do servisu, auto si necháte opravit. Pokud je servis partnerem dané pojišťovny, dáte jim číslo škodné události, podepíšete pár papíru a bez placení jedete domů (pokud tam není amortizace...). Pokud není partnerem pojišťovny, zaplatíte a fakturu pošlete na pojišťovnu, která Vám plnění proplatí (popř. část po amortizaci).

Událost můžete ČKP ohlásit i on-line: ic.ckp.cz/...

buss

Já to vím! že z cizího, ale podmínky jsou ze zákona, že, tudíž jeho pojišťovnu neznáte. A ono to chce také podat pořádnou informaci hned zpočátku a ne kapat.

nu*
hodnocení

0x

zaplatit ze svého a neřešit nic, jako doteď...

daniell*
hodnocení

0x

jestli nemáte nějaký přímí důkaz a on se nepřizná je to tvrzení proti tvrzení nikam jste to nenahlásil , nic jste nevypsal teď je to vás problém a vaše promrhané peníze pokud bude mít rozum řekne že vás nikdy neviděl a nic platit nemusí a vy si musíte vše uhradit sám kdyby jste to rovnou nahlásil nebo alespoň vyfotil tak by to bylo jiné ale vy nemáte nic v ruce.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]