Nejste přihlášen/a.
Zdravim, pred tydnem jsem koupil auto, ale zatim jsem jej jeste neprepsal na sebe, ani nejak neregistroval, mam veskere doklady, klice, znacky a hlavne kupni smlouvu. Tak se chci zeptat zda uz mohu auto opet prodat nekomu jinemu, popripade vymenit za jine auto (neptejte se prosim proc to tak chci udelat), nebo to musim napred napsat na sebe, registrovat na urade a pak az teprve prodat? Diky moc za odpoved.
To Laybor: No jo no - je to nejasné - předpokládal jsem, že dotaz zní: "Tak se chci zeptat zda uz mohu auto opet prodat nekomu jinemu, popripade vymenit za jine auto..." - a odpověděl jsem "Proč ne?"...
Ale OK - upřesním svou původní odpověď - Proč bys nemohl auto prodat či vyměnit (za cokoli) před jeho (tedy toho auta) doregistrací? Můžeš...
doplněno 25.09.12 16:29:Horacio: ANO - můžeš - jen si dej dobrý pozor na formulaci smlouvy, zejména v případě výměny...
doplněno 25.09.12 16:45:Horacio: Šmarjá - jak to mám vědět, když jsem smlouvu neviděl? Osobně bych si ji nechal zkouknout právníkem...
blahopřeji, ani další majitel to na sebe nepřihlásí, prodá to dál, a tak to bude 10x...ten poslední to nepojistí, těšch 9 předtím zahodí smlouvy nebo budou jen ústní a Vás obešle ČKP...prodejní smlouvu si proto pečliěv uschovejte, měla by být písemná
Jinak si nastudujte občanský zákoník, kdy a za jakých podmínek vzniká vlastnictví, co obsahuje kupní smlouva atd
to NU
muže to na sebe nedohlásit kolik chce majitelů i 10 - vždy i před ČKP rozhoduje kupní smlouva , tak nestrašte.
Já to vím, ale stačí si přečíst příspěvky dalších tazatelů kteří se dostali do podbné situace, bohužel dnes žádnou smlouvu nemají a brečí tady co mají dělat...
Popkud diotyčný s autem jezdil enbo jezdí, měl dávno za povinnost auto přihlásit...pokud má auto na kšeft nebo ho provozovat nechce, může ho dál prodat...to je jasné...
mimochodem, to zneni kupni smlouvy mi celkem vyhovuje, tak abych tam nemusel psat neco o vymene a nejak to menit, a nakonec tam i neco nesplest, neslo by to tak, ze bych ji napsal uplne stejne jako tu dosavadni co mam ted, jen bych samozrejme zmenil jmena a cenu, napriklad "Cena prodavaneho vozidla je 10,-kc slovy desetkorun", ze bych misto vymeny z toho udelal jakoby prodej?
Ahoj,
nedávno jsem toto řešil také, přehlašovat na sebe to nemusíš, stačí když s novým kupcem sepíšeš kupní smlouvu, ještě musíš k tomu přiložit čestné prohlášení že auto nebudeš přihlašovat na sebe a nový vlastník si ho může přihlásit na sebe. Pokud chceš pošly mi na tebe email a já Ti pošlu vzor. Můj email je: hopu@seznam.cz
Kamil
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.