Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny rádce, mám problém s turbem. Po nastartování je turbo nefunkční prostě netáhne vůbec,stalo se mi to po třetí během 14dnů a po vypnutí motoru a znovu nastartování je opět vše v pořádku.Ještě jsem takový problém neměl. Prosím o rady čím by to mohlo být, je to Toledo 1L TDi
Děkuji za rozumné odpovědi
na tom rohu se zeptám až bude nejhůř a bude cesta za roh.
Toledo? Na to určitě nedám dopustit
A mohu se zeptat kolik jsi v tomto toledu najezdil km, když na něj nedáš dopustit? Protože já když jsem např. kupoval nového Renault Trafic, tak jsem si také říkal, že vše funguje jak má. Tento pocit mě vydržel cca 2,5 roku.Na tachometru 125tis km a začalo se s.át. KO vstřikovací čerpadlo. Nové tenkrát stálo cca 80tis Kč + cca 15tis za rozvody včetně práce práce. Takže bych tam byl za cca 105tis. To byla reálně půlka ceny auta. Takže jsem nechal udělat repas + rozvody. To vyšlo na 46tis Kč. Pak z ničeho nic prasklo přední sklo. 8tis , kompletně výfuk na padrť, dal se koupit jen originál za 12500Kč a prasklé pružiny, dále a dále. Pak jsem to auto raději zahodil.
Já na nějaké auto nenechám dopustit až po ujetí min. 150tis km. Do té doby je to velká neznámá.
doplněno 25.09.12 21:03:Nové auto jsem kupoval, protože jsem si myslel, že když koupím nové, tak bude dlouho sloužit. Bohužel jsem až pak zjistil, že to tak není. Na druhou stranu mě tohle donutilo se o auta zajímat více a nakonec je z toho koníček.
Nejlepší auta se stejně dělala začátkem 90let, kdy neexistovala žádná krize a nesmyslná honba za co nejnižší výrobní cenou.
Za rok jsem určitě nenajezdil 125tis.km a mám Cordobu taky starší vlastním ji přes 4roky a je po důchodci jsem 2 majitel,za tu dobu jezdím a jezdím jen za poslední rok to je spíš jako 2 auto. Proč jsi kupoval nové a našlapané elektonikou, čím víc elektroniky tím dřív se něco pose...přiznávám že se mi novější auta víc líbí ale raději kupuji starší káry co tak nejsou prošpikované elektr. ( vím do budoucna mě to stejně čeká) Osobně se snažím opravovat auto sám (baví mě to) ale s turbem je moje teprve druhé takže to ještě neznám.Než jsem si to začal opravovat sám tak jsem se vždy díval zda mám v obci dostupný servis nebo kdo to opraví ( pochopitelně za rozumnou cenu a pořádně)
doplněno 25.09.12 21:11:
To nemusi byt turbem,je tam tusim klapka v sani, ktera se zavira pri chcipani motoru a ta se zasekava (nevim ale konkretne, u jakych verzi TDI) Nebo nejaka elektronicka zavada a pak to jede v nouzovem rezimu se snizenym vykonem. Pokud je tam VGT turbo, tak se zas zasekavaji nataceci segmenty na statoru.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.