Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, dnes se mi stalo následující s autem jel sem a slyším chučení od alternátoru, čím vyšší otáčky tim víc hučí, když sem na měj šáhnul, tak altík byl horký, vypadá to, že dobíjí, mám doma jeste jeden tam je špatné usměrnovac co myslíte že to muže být s tím altíkem, že by ložisko, ale proč byl horký a trochu se z něj čoudilo?
Jestli huči tak jsou to ložiska (jiný důvod hučeni na altíku nebude) a špatná ložiska se dokáží pěkně rozpálit.
může být mezizávitový nebo mezifázový zkrat ve vinutí statoru, nebo proražená jedna nebo víc diod.
doplněno 23.09.12 22:02:Já měl taky v háji ložiska ale altík se mi nehřál. Jedině že by byly tak v háji že by rotor drhnul o stator.
doplněno 23.09.12 22:10:Á nebo úplně zadřené ložisko a protáčení se vnějšího kroužku ve víku (hliník) altiku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.