Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Houkající auto - co se má udělat?

Od: pacourek* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den mám otazku-Stojím autem ve prostředním pruhu na křižovatce na červenou.Vedle mě stojí auta a za mnu houkající auto.Co mám dělat.Děkuji sa odpověd

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

gumidek*
hodnocení

2x

Je důležité při popojíždění v koloně nelepit se autu předemnou na kufr. Pak už nejde udělat úhýbný manévr dle:

Houkající auto - co se má udělat?

hodnocení

0x

a proč houká, když máte červenou?

hop®
hodnocení

0x

Popojet před prvního v levém nebo pravém pruhu.

pacourek*
hodnocení

Já měl na mysli sanitku, požarniky atak

cocinkamichalka*

Pokud auta stojí ve třech pruzích a jede sanitka (atd.), měly by se auta z pravého a prostředního pruhu zařadit co nejvíce doprava a auta z levého pruhu co nejvíce doleva. Mezi prostředním a levým pruhem tak vznikne mezera pro průjezd...

doplněno 23.09.12 16:05:

Hezky je to nakreslené u gumídka - ten spodní obrázek...

mowla*
hodnocení

0x

Uvolnit průjezd na jedné z čar dělících pruhy, pokud to nelze, pak do křižovatky velmi opatrně i vjet, aby "houkající" měl volnou cestu...

Předpokládám, že "houkajícím" myslíš vozidlo správem přednosti v jízdě, ne netrpělivého troubu...

*smich*

daniell*
hodnocení

0x

Houkajícím autem myslíte policii sanitku nebo hasiče chápu to dobře? Potom musíte jakkoliv uvolnit místo aby mohlo houkající auto projet. Při nejhorším i pokud to situace umožní projet semafor tady se nehraje na pravidla často když houkají tak na životy.

hodnocení

0x

jo tak, proto houká:D - jestli už stojíte na světlech, tak se pravděpodobně auta v pruzích vpravo a vlevo začnou uhýbat do stran, tak zajedeš někam mezi ně, kdekoli bude místo...

daniell*

Teoreticky skvělí nápad prakticky to fungovat asi nebude *smich**smich**smich* to protože si všichni řidiči říkají to stejné "ten druhý uhne" ;)

To není "teoreticky skvělí nápad", to je zákon!

pacourek*
hodnocení

Dekuji všem za odpovědi

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]