Nejste přihlášen/a.
dobrý den..není mi jasné pokud budu odobočovat doprava podle šipky tak jestli mi bude protijedoucí vozidlo odbočující doleva dávat přednost? Podlě mě by mělo, protože odbočuje vlevo, ale podle dodatkové tabulky pokud odbočím vpravo tak nebudu na hlavní ale na vedlejší. Za to on nemá ve svém směru značku žádnou...asi tam chybí..
GPS: 49.599708,17.250834
Ano, máte přednost.
Pokud z druhé strany značku někdo ukradl, byla by tam opět Hlavní silnice a dodatková značka stejná, pouze "vzhůru nohama". Podle této dodatkové tabulky byste tedy byli (v okamžiku "střetu") oba na vedlejší, ovšem Vy zprava. I když tedy, toto je zajímavý výklad této křiživatky, nicméně přednost je jednoznačně daná.
Když tedy říkáte, že podle této dodatkové tabulky jsme v době střetu oba na vedlejší tak mám přednost protože jsem zprava? Takže už to není přednost podle § 21 (5)? (odbočení vlevo) ale přednost zprava? Takto jsem váš výklad pochopil.
ano podle tabulky jsem potom už na vedlejší, s tím se mnou snad souhlasíte. Ale pochopil bych to lépe a nemusel bych se ptát kdyby na tabulce byla ještě jedna vedlejší kolmá k té hlavní.Takto mi to připadně jako by vedlejší byla ta, která je označená tou šipkou a ty dvě, které se připojují na hlavní. Ale asi z toho dělám velkou vědu..
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.