Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda octavia vypíná turbo v otáčkách

Od: davidtdi odpovědí: 5 změna:

Zdravím pořídil jsem si škoda octavia 1.9 tdi 81 kw rv.1997 když překročím 3000 otáček tak my vypne turbo čím to je?Díky za odpověď slyšel jsem že to může být ventilem co je v turbu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

chtělo by to načíst VAGEM jinak skontroluj podtlakový hadičky bejvaj spuchřelí,taky může bejt v háji ventil N75,nebo váha vzduchu

davidtdi
hodnocení

Díky za odpověď...

repkin*
hodnocení

0x

Škoda, že tazatel neřekl, jak dopadl. Bohužel se mi dnes také stalo :( Tak jak ukecám někoho s VAGem, tak dám vědět.

doplněno 30.08.17 13:58:

No co mám info od mechanika, co mi opravuje auto, tak když mi nedávno dělal rozvody, tak říkal ,že tam našel dost bordelu, takže je možné, že mi kuna překousala kabel, nebo zpuchřely hadičky nebo pak to turbo. Jako laik a bez nářadí a zkušeností do toho já lozit nebudu. Repase turba jsem koukal okolo 6.500,- ale bůh ví, co tam člověku dají.

Kdyby jsi mel prekousane hadičky tak ti to nepojede v nízkých otáčkách. Zalezi co tam je za chyba. Pak to chce zkontrolovat. Repas není treba. To je zase neco jiného nez cisteni.

hodnocení

0x
To je klasicka závada u těchto vozidel. Variabilni turbo má nepohyblivý nebo pomalu se pohybující kroužek rozvádění výf. plynů.Ten je ovládaný podtlakovým regulátorem.Zkontrolovat celistvost hadiček a membrány . Když budu sát hadičku ústy, tak by měl mechanismus jít celkem volně. Zkusit změřit podtlak na vstupu do solenoidu.Mělo by být -0.7 Barů.Ústy cca -0,5 ale to stačí.Solenoid zpravidla nebývá tak často vadný.Řešení je turbo vyčistit, nejlepe odbornou firmou, ale někdo to bastlí i doma...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]