Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, letos jsem koupil Fabii 1,2 Htp. Chtěl bych se zeptat na postup chladící kapaliny. Zatím nikde nemohu najít výpustný šroub a také nevím, jak dlouho a v jakém stavu je chladící kapalina. Bude tam nejspíše červená G12, ale je tam jednou dolitá obyčejná voda asi 2 dcl. Ale stejně bych to vyměnil, protože nevím, jak tam je dlouho. Asi bych to vypustil, natočil motor do mírného ohřátí, aby z toho voda ještě vystříkala a pak nasadil zpět šroub a dolil chladící kapalinu ředěnou s G12. Tak jsem to dělal u mé Felicie, ale tam byl modrý Fridex. Dík.
Nejlepší máte povolit a vysunout spodní hadici na chladiči. Zrovna na tomto chladiči je to nejnižší bod a ze soustavy vyteče téměř vše. Ta G12 je dobrá volba má 5 letou periodu výměny. Nevím jestli budete nalévat směs už namíchanou a nebo bdete kupvat koncentrát a víchat z destilkou. Jestli míchat tak si to namíchejte 1:1 a to dříve než to začnete dolévat.
Hlavně nezapomeňte nasadit a dotáhnout tu hadici než začnete doléat směs.
u právě koupeného HTPéčka(pomineme-li vůbec volbu samotnou motorizace,která se prostě "nepovedla") bych hlavně řešil olej-pokud nevíte(stejně jako s kapalinou chlazení)-ihned vyměnit...
Ano, olej mám již vyměněn. Byl řádně černý po předchozím majiteli. To je právě největší bolístka u htp, tak jsem to moc dlouho neodkládal. Pak jsem vyměnil ještě autobaterii a nyní výměnu chladící kapaliny. Spíše mě šlo o to, jakým způsobem to udělat. Někdo mě říkal, že je tam vypouštěcí ventil, ale zatím jsem neměl ještě moc času na to mrknout...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.