Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Studeny start - škodovka nenastartovala

Od: lukis odpovědí: 10 změna:
caute,rano byl trochu mrazík,chtěl jsem nastartovat škodověnku,ale nepodařilo se:(,baterka čerstvě nabita přitom nechapu?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nu*
hodnocení

0x

vyměnit nekvalitní benzin či naftu obsahující vodu a další nežádoucí přísady, když to nepomůže tak celou škodověnku...

lukis
hodnocení

tj 120cka kámo klasika sytič:D
tr

Zdravím, déle točit, včera jsem pozoroval starého Favorita a ten chytl až po cca 8 sekundách startu, až se stlačovaný vzduch dostatečně ohřál, aby pomohl zapalování. No ono je nejhorší to ranní vlhko, to všude zaleze a pak to nechce nastartovat. Při nejhorším se prodává takový sprej do karbecu pro studené ranní starty.

autokosmetika-tectane.cz/...

lukis
hodnocení

no vlhko je blby,točil jsem dlouho,zkoušel jsem to tak 5-6krat nic:(,asi to bylo hodně provlhly nevím?
gumidek*

Favorit chytá nadrc, pokud mu funguje automatický sytič a je jedno, jestli je vlhko nebo mráz. To je výhoda LEKRu.

nemej
hodnocení

0x

trochu málo informací na rozumnou odpověď.

ale pochybuju, že by mrzlo natolik, aby zmrzla voda v systému.

pokud je v pořádku karburátor a nepadá hladina benzínu, pak musí stačit párkrát zprudka prošlápnout plyn, kvůli akcelerační pumpičce a pak bez plynu jen na sytič nastartovat. napoprvý může chcípnout, to je běžný, ale na druhý zastartování už by měl motor držet. při samotným startování už by se na nožní plyn sahat nemělo = mělo by se startovat jen na sytič.

tímhle způsobem a s vymačklou spojkou se s autem v pořádku dá startovat klidně v -15, byť má startér co dělat ten ztuhlý motor utočit

jinak klasika jako u všeho - buď není co zapálit, nebo není čím zapálit. od toho je třeba začít

pepe83*

Jj...přesně tak...já měl tejný problém u škodovky...jukni na svíčkyjestli hází jskru...jak jsou staré,kolik na nich máš najeto?U mě jsem je vyměnil za nové a škodověnka startovala na drc i při -10 :) a to jsem neměl v nádrži líh ani velfobin...

lukis
hodnocení

cos mel za problem? Jo svíčky jsou nové,ted jsem ji už nastartoval vpoho,rano to bylo navlhly,tak to nechtělo nastartovat

hodnocení

0x

No hele Lukis, a už jsi opravil ten sytič, o kterém jsi tady psal nedávno? Pokud se to v takové zimě snažíš nahodit bez sytiče, tak to se vůbec nedivím že to nechytá.

lukis
hodnocení

sytič funguje,v takove zime bez sytiče tj bez šance kamo

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]