Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

CKP - vymáhání příspěvku

Od: mirekc555 odpovědí: 12 změna:

Co dělat když mám starý skútr dlouhodobě nepoužívaný, bez placeného pojištění?
Jak se zbavit strašáku placení "příspěvku" z CKP? Zatím jsem ještě výzvu neobržel.
Uvažuji o sjednání pojištění abych stopnul narůstání doby bez pojištění,
ale mám obavy zda tím na sebe neupozorním. Dík za radu.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kdokoliv*
hodnocení

0x

Sjednáním pojištění dojde automaticky ze strany čkp jejich dotěrná vymáhací aktivita. Budete čelit každé tři měsíce novému obvinění za porušení zákona a tím se neustále vyvazovat z povinnosti hradit pojištění respektive sankce v podobě příspěvku do GF. Lepší nechat věc tak jak je v případě, že se skůtřík nepoužívá a vyčkat dobu, kdy bude jasné, jak se zákon v jeho novelizované podobě bude do budoucna vykládat - především v rámci presumpce viny, anebo výklad ( za dobu, kdy bylo vozidlo používáno bez PR) - do té doby než bude jasné jak je zákon myšlen a hlavně aplikován do praxe.

nu*
hodnocení

0x

blahopřeji, od 1.1.209 to bude částka, za ktero se pořídí nový superextra-maxiskůtr...tak na sebe neuzotorňujte...

mirekc555
hodnocení

Asi budu muset "něco" udělat.
Zvažuji (alespoň) provedení dočasného vyřazení vozidla,
čímž by došlo alespoň k přerušení povinnosti placení povinného rušení,
a jednoznačného dokladování vzhledem k 1.1.2009.
Pokud to neudělám a budu muset platit, tak jen do této doby.

nu*
hodnocení

0x

na druhou stranu, pokud bude někdy v budoucnu zákon novelizován , a ČKP bude muset ke každé své výzvě přiložit výsledek hledání v registru vozidel, ne tak jak to dělá dnes že obešle kohokoliv s tvrzením že byl-je majitzelem, byl-je v regsitru atd..., bude její postup určitě tvrdší a důslednější...ČKP s výpisem z registru vozidel v ruce bude s největší pravděpodobností úspěšná u většiny soudních sporů...značných úspěchů dosahuje i dnes, bez ohledu na argumety žalovaných a jejich různá čestná prohlášení...

Jako největší problém dnešní doby vidím zaostalost a především donebevolající hloupost značné části českého národa...jen blbec se učí na vlastních chybách...ČKP u nás už několik let úsěšně vyvírá poplatky do garančního fondu, jsou toho plná média, přesto někteří lidé neřeší nic...

Právě to množství českých pitomců je zdrojem pohádkových výdělků subjektů jako ČKP, exekutoři atd...někdo neřeší pokutu za pár stovek a po letech je z toho 20 tisíc...ze stokoruny za starého skůtra 20,- Kč za den počínaje 1.1.2009, pluis náklay vymáhání, plus náklady advokáta ( 7.5 tisíce za sepsání návrhu elektonického platebního rozkazu) atd...

Český národ má co si zaslouží...Je to tak pokaždé, jeden pančuje alkohol, odskáčou to všichni...vyčuránci neplatí poviné ručení, poslanci přijmou zákon kterým to odskáčou všichni...i ti relativně poctivé kteří skutečně mohli něco opomenout, nebo s důvěrou prodali auto přes bazar, bazaru zaplatili 7tisícovou provizi, bazar neprovedl evidenční úkon a dnes už vesele podniká ( čti dál ojebává důvěřivce za jeijich vlastní peníze) pod jiným názvem...

Spěte dál:-P

nu,

téměř s vámi souhlasím, jen nevím, zdali s větou "většiny soudních sporů...značných úspěchů dosahuje i dnes" je to jen názor, nebo to máte nějak podložené. Páč já za tu dobu již počítám ušetřené statisíce u skončených případů, pokud se dotyčný brání včas a řádně.

Znám i případy, kdy ze sankce 500Kč za moto, laidáctvím a liknavostí majitele částky vyšla přes 25000Kč exekučně!

To byl takový člověk o kterém píšete "...problém dnešní doby vidím zaostalost a především donebevolající hloupost značné části českého národa...jen blbec se učí na vlastních chybách...to množství českých pitomců je zdrojem pohádkových výdělků subjektů jako ČKP..."

lll*

NU, opět musím oponovat. ČKP NEPLNÍ SVÉ ZÁKLADNÍ POVINNOSTI. Po první zkušenosti s ČKP, kterou jsem tu ostatně ventiloval, mě čeká druhá.

Dnes přišel platební rozkaz na skoro 50tisíc korun plus příslušenství. V roce 2006 prodáno auto, řádně odhlášeno na nového majitele, zrušena pojistka. V r. 2007 způsobena autem nehoda se zraněním, v.r. 2010 plněno poškozené z garančního fondu ČKP. Dnes, přišel platební rozkaz nám, protože řidič uvedl, že mu auto nepatří.

NIKDO za těch 5 let se nepodíval do evidence vozidel, aby se pokusil zjistit skutečný stav věci. NIKDO. Ani policie která celou věc vyšetřovala, ani ČKP která to má dělat ze zákona. Jsou to hajzlové vyděračský. Nemám pro ně jiných slov.

Já jen doufám, že si advokát vysoudí odměnu, a že ho nebudu muset platit já. Stejně mě čeká spousta bezesných nocí, v očekávání jak to dopadne. Kvůli bordelu, který má stát v zákonech. Vidím rudě, ještě furt jsem to nestrávil. Ale hájit ČKP, může jen člověk s hodně silným žaludkem.

Ještě že máme po letech schovanou kupní smlouvu. Co by bylo bez ní, si nedovedu představit.

buss
hodnocení

0x

Sám zákonodárce dal návod jak to řešit - prokázat neprovozování vozidla.

nu*

jen těžko lze prokázat neprovozování, asi tak jako prokázat že jsem si před 3 lety nekoupil televizi...já vím o sporech kde vyhráíla ČKP? protže provozovat podle zákona o povinném ručení znamená že je auto zapsáno v registru vozidel se statutem "provozováno"...

Na druhou stranu je to dobře, protože jen a jen silný ekonomický tlak donutí naše lidi dělat to co mají, respektive donutí i věčné lajdáky dělat to, co dělá věštšina poctivých...

buss

Ano, z práva zmáme, že neexistující nelze prokázat. Každý, kdo hodlá ... Jsem proto, aby v tom byl pořádek, pak je registr a j. na ... Nicméně jinou možnost nemají. Ale náš národ je znám vyčuráváním, nedodržováním zákonů.

bordel
hodnocení

0x

Já jen nechápu,když v našem státě platí presumpce neviny,to tedy znamená,že vina se musí dokázat,jinak se člověk stává nevinným,že vůbec je možné,aby občan tohoto státu musel dokazovat,že je nevinný,podle pošahaného zákona §24c.Co když tento zákon odporuje ústavě?Kde je vůbec presumpce neviny uvedena?V ústavě nebo nějakém zákonu.Takové věci by věděl právník.Je vůbec podle ústavy možné,aby občan musel dokazovat nevinu?

nu*

bohužel se zatím nenašel soud který by podal ústavní stížnost, ani žádný jedinec...i jednotlivá osoba může za jistých podmínek podat ústavní stížnst...soudy fungují pasivně, nevyhledávají rozpory se zákonem, někdo musí dát podnět k prozkoumání

erikch*

jestliže dojde k jakékoli soudní při-je více než záhodno požádat o fundovanou pomoc fundovanou osobu-čili právníka-po jeho oslovení a předložení mu podkladů,spolu třeba s výzvou ČKP,resp.obsílkou k soudu v tomto sporu lze domluvit hrazení jeho služeb až po proběhnuvších jednáních-pokud je auto prodáno ve 2006,existuje od této transakce kupní smlouva-i advokát si rád vydělá...Stejně jako k jakémukoli bagatelnímu řízení o pokutě 300,-kaček si berou jakože inkasní agentury právníky(mimojiné aby mohli pořádně vyskočit náklady soudního řízení),tak stejně tak je třeba postupovat s tímhle plebsem(ČKP)-to jediný na ně platí-aby museli cvakat oni veškeré náklady soudních sporů-to jediný je naučí...Kor když tam je třeba 50 000,-je to podobné jako s úrazem jdu taky uza lékařem(fundovanou osobou) a nepříjde mi to divné-stejně tak by to mělo být pravidlem i u řešení právních náležitostí...Nebojte se zpočátku těch pár tisíc obětovat-pak je dostanete zpátky(úhrada nákladů pro prohrající stranu)...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]