Nejste přihlášen/a.
Ne není to pravda, Vozidlo musí být stále pojištěné, nebo značky v depozitu!
Nevidím jedniný důvod, proč vozidlo nevyřadit, když ho již nikdy nechcete pojistit a provozovat!
Jen si přiděláte problémy.
doplněno 20.09.12 12:29:diskuze škoda>... není pravdivá..
doplněno 20.09.12 13:23:Úřad pujde po osobě naposlady zapsané v techničáku. Za kým jiným by měli jít?
doplněno 20.09.12 13:57:tak se zeptám tedy takto kdo má povinnost to pojištění platit já, první nebo druhý majitel? V technickém průkazu neni o mě ani zmínka a značky do depozitu dát také nemohu protože auto není psané na mě...
Milý Oskárku, takto to vypadá, když povedem polemiku po webu, nikoliv on line.
Povinost platit, pojištění má majitel či provozovatel. To jste určitě vy. To že nejste v techničáku je chyba, která Vás může stát sankci až desetitisíce.
ČKP a úřad půjdou po poslední osobě zapsané v techničáku. Chápete již?
Provozovatel určitě nejsem, majitel jsem. Takže stačí sepsat smlouvu s nějakou mrtvolou nebo člověkem který má trvalý pobyt na obecním uřádě... Neměl by spíš sankci až desetitísice platit ten člověk který je v polopřevodu a auto na sebe nebo někoho jiného do 10 dní nepřepsal?
Když čtu podobné hlouposti, mám nutkání napsat na adresu autora něco hodně sprostého...a je mi jedno, zda skončím jako můj brácha, který jednomu ukázkovému pitomci který tady "radil" napsal co si o něm myslí a byl adminem Velkým Uchem zablokován...
Dnes dostal syn doporučený dopis, ve kterém byla výzva na zaplacení dlužného pojistného za období 23.5. - 20.8.2011 ve výši 4500,-Kč. Syn při tom auto koupil až dne 27.1.2012. Jakým právem jsme nuceni odpovídat na takováto písemná nařčení, i když slavná Kancelář pojistitelů rovnou píše, že údaje mohou být nepřesné a abychom případně opravili údaje v bodech II. - IV. Jenže oni sídlí až v Ostravě a my jsme v Praze, takže osobní návštěva nepřichází v úvahu. Tak jsme jim vyplnili asi 3 stránkový dotazník na jejich webu. Ovšem chtějí tam přiložit důkaz, že syn vozidlo koupil až v lednu 20152, takže přiložit kopii kupní smlouvy v elektronické podobě. Co když někdo nemá scanner? My ho náhodou máme, ale nebyl nainstalovaný a tak jsme se mořili s instalací asi 3 hodiny, stále to nešlo, až jsme zjistili vadný kontakt ) Nakonec jsme to všechno odeslali, ale vysvětlí mi někdo, proč jsme to museli dělat, když státní správa má úplně nový Registr vozidel, kam má Kancelář pojistitelů přístup a kde je také uložena kopie kupní smlouvy, kterou chtějí při registraci vozidla předložit.Je to jen další kapka k utvrzení přesvědčení, že náš stát selhává na všech frontách a hroutí se!
Toníku, cítím Tvoji zlobu, ale klidně by stačilo vložit text do rubriky nutné přílohy:
Vozidlo jsem koupil až 27.1.2012, takže máte špatné informace..
čkp nemá přístup do registru tak, aby mohli koukout do šanonu, kde je uložena kopie kupní smlouvy!
Milane, a jak se má člověk zachovat k jejich požadavku doložit tvrzení důkazy (kopie kupní smlouvy) - ignorovat? Neporuší tím nějakou svoji zákonnou povinnost?
Toníku, opět Tě zdravím a přeji hlavně zdraví.
Ignorovat určitě ne, ale bránit se logicky a trošku právně.
Doložit můžu jen to co můžu doložit. Pokud mám kupní smlouvu ústní (takto jsem prodal auto před měsícem) , což mě dovoluje právní řád, tak jim oznámím, že nejsem majitelem. Sdělím jim, že to koupil např. pan Josef Novák, nerozen, bytem.
Jak jinak lze doložit že jsem prodal? Pokud se někdo domnívá, že lžu, musí mi to dokázat...
(jistě že je lepší mít kupní smlouvu, ale tiu klidně podepíšu za Nováka.)
Dobrý den. Moc potřebuji poradit. Manžel je blázen do starých Škodovek. Jedno mbéčko si nechal na sebe do polopřevodu napsat a přitáhl ho na zahradu, že si jednou na něm začne dělat a nechá si ho jako veterána. To se stalo před dvěma lety. Samozřejmě neplatil povinné ručení. Ještě nic nepřišlo, ale začínám se bát. Co teď s tím?
Indulko, asi Vás nepotěším, ale přesto to zkusím. Ničeho se nebojte.
Manželovi pomozte udělat přístřešek, aby na něj nepršelo, a podporujte ho v jeho činnosti. Mezitím si zjistíte, kdy se má platit pojištění a zjistíte že nikoliv když vozidlo neprovozujete.
Kdyby se situace změnila, klidně se ptejte..
doplněno 10.10.12 21:29:Paní Indulko, teď nic neřešte, až se objeví problém, tak mě sežeňte a třeba dopadnete takto dobře..
Děkuji moc za odpověď. Přesto mi není moc jasná. To víte, ženská. Takže auto přitáhl na zahradu na značkách, TK propadla zhruba do 14 dnů po dotažení. Udělal se polopřevod a tím veškerá komunikace s úřady skončila. Co teď?
čkp není stát ani státní správa, i malé dítě u nás musí vědet, že zákon o povinném ručení nevymyslel stát, ale pojišťovací lobby, a poslanci, které většina z nás nevolila, bohužel i část těch které jsme volili to odhlasovala...
Kdyby bylo v zákoně výslovně napsáno, že ČKP může obeslat člověka až poté, co si ověří údaje v regisrtru vozidel, nedělo by se to co se děje...v zákoně je to uvedeno jinak, proto ČKP obesílá pomalu každého...především člobvěka, který jako poslední uzavřel smlouvu o povinném ručení...většinou to dělá tak, že obešle i dřívějšího majitele atd...
Já měl auto v polopřevodu 103 dní,protože mi ještě nebylo 18 let,abych ho mohl přihlásit a přesto jsem dostal 5300kč pokutu od čkp,tedy že vám nic nehrozí není určite pravda.
Dobrý den,pane Milane můžete mi prosím poradit co přesně napsat na ČKP. Koupil jsem si os. auto a jelikož mi ještě nebylo 18 let,tak mi ho nepojistily ani nepřihlásily a značky do depozitu mi také nevzaly jelikož auto nebylo přihlášeno.Auto jsem zaparkoval na soukromém pozemku vyčkal 3měsíce až mi vydají řidičák a bude 18 let,pak vše pojistil a přihlásil,ale přesto mám platit za 103 dní 5300kč.Prosím o konkrétní radu,moc děkuji.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.